Nordecon International AS teatas börsile, et kaitsepolitseiamet on esitanud Nordecon International AS-i tütarettevõtja Nordecon Infra AS-i suhtes kahtlustuse 16. novembril 2010 algatatud kriminaalasja raames. Kõnealune kriminaalasi puudutab Aruvalla-Kose ning Liiapeksi-Loobu teelõikudega seotud riigihangete seaduslikkust. 

AS-i kahtlustatakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise, kooskõlastatud tegevuse ja altkäemaksu andmise katses. Nordecon Infra AS andis juhatuse liikme kaudu kahtlustuse kohta oma ütlused ning selgitas, et Nordecon Infra AS-i hinnangul ei ole kahtlustuseks alust.

Kriminaalasjaga püüab kaitsepolitsei välja selgitada, kas nimetatud riigihangete käigus on rikutud riigihangete ja konkurentsialaseid seadusi ning kas sellega on tekitatud riigile kahju. Majandusministeeriumi kantsler Marika Prisket kahtlustatakse seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega. Samuti on üle kuulatud Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko kahtlustatavana seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kahtlustatavana on üle kuulatud ka Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg, keda kahtlustatakse seotuses konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Nordecon International kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted täna Eestis, Ukrainas ja Soomes. Kontserni emaettevõte Nordecon International AS on registreeritud ja asub Tallinnas,
Eestis. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 15 tütarettevõtte. Kontserni 2009. aasta konsolideeritud müügitulu oli 2,4 miljardit krooni (155 miljonit eurot). Nordecon International kontsern annab hetkel tööd ligikaudu 750 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas.