Süüpingis on lisaks Livikole, Selverile, Rimi Eesti Foodile, Maxima Eestile, Prisma Peremarketile ja AS Helter-R-ile ka 11 füüsilist isikut. Neid süüdistatakse konkurentsi kahjustavas hinnaalases kokkuleppes. Ühte inimest konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisele kaasaaitamises.

Süüdistuse järgi leppisid kohtusse antud ettevõtted ja nende töötajad 2009. aastal kokku, et kõige ostetavamad pooleliitrised viinad ei tohi üheski süüdistuse saanud poeketis maksta praeguses vääringus alla nelja euro.

Tänasel istungil ültes prokurör Laura Feldmanis, et süüdistuse järgi ei ole jaeketid omavahel suhelnud, küll aga on seda tehtud Liviko kaudu. „Sel moel saadi teada, kes selles kokkuleppes osalevad. Suhtlus toimus e-kirjade, telefonivestluste ja kohtumiste teel. Eesmärgiks oli lõpetada tarbijate pärast konkureerimine," ütles Feldmanis. Tema sõnul olid kokkuleppe objektiks odavama hinnaklassi viinad.

Ükski süüdistatav osapool end täna süüdi ei tunnistanud. Liviko esindaja ütles, et nende eesmärk on eelkõige tõendada, et ettevõte on tootja ning nende konkurendid on teised tootjad mitte jaeketid.

Selver ASi esindaja sõnul on süüdistus ebaselge ja põhjendamata. Süüdistust iseloomustab ebamäärasus. Süüdistusakt on üldsõnaline ning teiste jaekettidega ei ole sel teemal suheldud ega kokkuleppeid sõlmitud. Selver ja Liviko on aga ühes kontsernis ning nemad võivad omavahel infot vahetada.

Rimi esindaja soovis rõhutada, et ta ei nõustu sellega, et Selverit ja Livikot vaadatakse protsessis ühe ettevõttena.

Nii Maxima kui Prisma Peremarketi kaitsjad olid seisukohal, et süüdistus on ebaselge. „Me ei ole konkurentidega suhelnud, seda ültes ka prokurör," ütles Prisma esindaja.

Kohtuprotsess jätkub homme.