"Siin ei ole kiireid lahendusi," vastas Mart Vahtel küsimusele, kas Dirhami veepargi ja akvaariumiga keskus võiks kerkida ka ilma toetusrahata. "Saame EASiga sel nädalal kokku, nad pakkusid meile seda võimalust. Täna kohtume projektimeeskonnaga ja peame natuke aru." EAS-i poolt täpsustati siiski, et arendajad said otsusest teada päev enne avalikkust ning Vahtel oli kinnitanud ka otsuse kättesaamist.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) teatas, et ei anna toetust Mellson Grupp OÜ esitatud projektile „Kogu pere külastuskeskus Sea Star/Meritäht", sest hindamiskomisjon leidis puudujääke projekti eelarves, millega kaasnevad ohud atraktsiooni valmimisele ja jätkusuutlikkusele.

Ettevõttel pole ka võimalik taotlust enam muuta ja seda uuesti EAS-ile menetlemiseks esitada.

„Vaatamata sellele, et projektil oleks majanduslik mõju piirkonna ettevõtlusele ning potentsiaal koostööks teiste turismiettevõtjatega, polnud EASile esitatud põhitaotlus komisjoni hinnangul sellisel tasemel, et see planeeritud eelarve piires reaalselt ellu viia. EAS tegi projekti menetlemisel koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste ekspertidega," kommenteeris EASi turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmer. "Rahvusvahelise pereturismi atraktsiooni toetus oli avatud ühekordse vooruna, st tegemist ei ole jooksvalt avatud taotlusvooruga."

Küll aga on pereturismi atraktsioonide toetust saanud kuus teist projekti Super Skyparki vaateratas, Eesti Meremuuseumi Paks Margareeta, Tallinna loomaaia Pilvemets, Kosmopark Põltsamaal, WOW! keskus Kuressaares ning Noblessneri virtuaalreaalsuse keskus Tallinnas.

Plaanitud Meritähe keskuse eskiis.