Eile arutati maakohtus regionaalse lennufirma Aviese pankroti väljakuulutamist, mida nõuavad kaks Aviese Rootsi äripartnerit Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Kohus teeb 26. juunil otsuse, kas kuulutada lennufirma pankrot välja või mitte.

Ajutise pankrotihalduri Veli Kraavi ülevaate järgi on see vajalik, sest firmal on suured makseraskused, bilansiliste varade allahindamisega on hiljaks jäädud ja seega ei kaeta firma varadega võlausaldajate nõudeid. Seega, kuigi Aviesel on varasid paberil üle 11 miljoni euro ja võlgu seitse miljonit, tuleb leida võlausaldatega kompromiss näiteks võla ajatamise või selle vähendamise kujul.

Aviese üks omanikke ning suurim võlausaldaja, VKG suuromanik Priit Piilmann on oma firma OÜ Tristen Trade kaudu andnud lennufirmale laenu kokku umbes nelja miljoni euro eest ning Piilmanni sõnul on ta nõus kuni 80% nõuete kustutamisega. „Mul on valida, kas kaotan kõik või saavutame mingi kompromissi. Kahjuks pole ma ettevõtte juhilt saanud konkreetset plaani, mida täpselt saneerimiskava ette näeb,” märkis Piilmann ärritatuna eile Ärilehele.