Leonhard Weiss Energy AS juhi Mait Keskülli sõnul on firma üheks alltöövõtjaks Eesti Horisontaalpuur OÜ, mis on küll Eestis registreeritud ettevõte, kuid kuulub Soome kodanikule. 

Millist tööjõudu ja millises riigis registreeritud tehnikat allhankija kasutab, ei ole nendevahelises lepingus reguleeritud. Seega on tõenäoline, et põhjanaabrite omatud firma saatis objektile omad masinad.

Kesküll lisas, et allhankija välisriikidest toodud lisatehnika eesmärk on tööde kiirem realiseerimine. Kiiruse nõue tuleneb nii tellija kui ka Tallinna linna nõuetest. Samuti usub ta, et naaberriikide tööliste kasutamine annab ka kvaliteedis eelise, eriti juhul, kui oluline roll on kiirusel ja tööde korraldamise logistikal.

Sellegipoolest ei tasu arvata, et Eesti ettevõtted ei saaks töödega ise hakkama ning et välismaa töölised teevad meie eest tööd ära. Konkreetsel hankel osales 5 ettevõtjat, nendest kaks rahvusvahelise taustaga ettevõtet.

Konkurss, millega selgitati elektrikaabli paigaldamise projekti töövõtja, on Mait Keskülli sõnul sellises mahus ja tingimustel Eestis üliharuldane, mistõttu võib kasuks tulla ka väljastpoolt Eestit osutatava abi kasutamine.