CNBC saate „Mad Monday" ehk „Hullumeelne esmaspäev" saatejuht Jim Cramer on tuntud kui pöörane ajakirjanik. Ta otsustas saata e-kirja Tim Cookile, et küsida, kuidas ettevõttel tänases Hiina hirmu olukorras läheb. Enda sõnul ei oodanud ta vastust. Timothy D. Cook on varajane ärkaja ning vastas ajakirjanikule juba kell 8 hommikul (tema enda kodukohas Californias oli kell siis 5 hommikul).

„Ma saan Hiina kohta värsket teavet igal hommikul, ka täna. Ma saan öelda, et me oleme jätkuvalt Hiinas tõusuteel, seda nii juulis kui ka augustis. Loomulikult ei saa ma ennustada tulevikku, kuid meie tulemused käesolevas kvartalis on siiani olnud julgustavad," kirjutas Cook Cramerile.

Apple'i aktsia oli enne seda 10-protsendilises languses. Ajakirjanik avaldas kirja sisu ning aktsia tõusis korraks isegi positiivsele poolele, lõpetades päeva siiski 2,5-protsendilises languses. Cooki saadetud kirjas oli juttu ka survest, mida isegi Apple'i-sugused suurfirmad sellistes hulludes oludes kogema peavad.

Analüütik Jan Dawsoni sõnul sai Apple'i aktsia Hiina sündmuste tõttu kõvasti lüüa ning lihtne lahendus oli saata välja positiivseid sõnumeid.

„Ma olen kindel, et Cook teadis, et Cramer avaldab info ning see jõuab kiiresti avalikkuse ette. On selge, et see sõnum ka töötas."

Saatejuht Jim Crameril on aga ka isiklik huvi, et Apple'il halvasti ei läheks. Tal on heategevusorganisatsioon Action Alerts Plus, millel on ka aktsiaportfell, kus oluliseks osaks on just Apple'i võlakirjad.

Hiina on Apple'i jaoks saanud väga oluliseks turuks ning Cook kirjutas Cramerile veel, et ettevõte näeb riigis jätkuvalt tugevat kasvupotentsiaali.

Eksperdid on aga öelnud, et Cooki e-kiri ajakirjanikule on börsireeglite rikkumine. Sellist olulist infot peaks ettevõte jagama kõikide aktsionäridega samaaegselt, börsiteate kujul.

„Tim Cook tantsib mu meelest žiletiteral. Päeva lõpuks on tegemist maailma suurima ettevõttega, mille juht ütleb erakirjavahetuses ajakirjanikule, et nende käimasoleva kvartali tulemused üllatavad inimesi positiivselt. Minu meelest peaks Apple'i tegevust uurima," ütles advokaat Bill Singer.