Teisisõnu on Kõue mõisa hüpoteek alates 23. septembrist summas kokku üle 1,4 miljoni euro määratud tolle naftafirma kasuks. Kustutati võlg Swedbank ASi ees.

Blue Oil Limited põhitegevus on naftasaaduste tarnimine, ladustamine ja müük Lõuna- ja Põhja-Ameerikas, Vaikse ookeani rannikul ning Lääne-Aafrikas. Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõtte peakorter asub Londonis.

Kõue mõisa ühe omaniku Eerik-Niiles Krossi sõnul on eduka välisfirma investeering väikesesse Eesti majutus- ja toitlustusettevõttesse äärmiselt positiivne. "See näitab usku Kõue mõisa erilisusesse ning võimekusse end turismisektoris maksma panna" ütles Kross.

Blue Oil Limited jääb passiivseks investeerimislaenu andjaks ja ei kavatse sekkuda Kõue mõisa juhtimisse ega äritegevusse. Kõue mõis OÜ juhatuses muudatusi ei toimu, samuti jääb ettevõte jätkuvalt täies ulatuses Eesti kapitalile kuuluvaks.

Koostööleping Blue Oil Limited ja Kõue mõis OÜ vahel sõlmiti viieks aastaks.

Miks naftaettevõte, mis tegutseb peamiselt Guatemalas, El Salvadoris, Ecuadoris, Peruus, Tšiilis ja Nigeerias Eesti majutusasutusele appi plaanis tulla jääb siiski ebaselgeks. Ehk leidub Kosel, Triigi külas, naftat.