Jaapanlased ostavad lõssipulbrit pakkumisringe korraldades. Kes parematel tingimustel pakub, see võidab. Lepingud sõlmitakse mitme pakkujaga. Juunis tellis Jaapan sel moel 5000 tonni pulbrit. Tere sai sellest siis tellimuse 100 tonnile. Toona ütles AS Tere tootmismajade juht Andrus Viru, et koostöö jaapanlastega sujub ning Eestis toodetud lõssipulbrit hinnatakse väga kõrgelt.

„Oleme Jaapanisse saatnud mitmeid proovipakikesi, millega on tõestatud Tere kvaliteet ning Jaapani kvaliteedi spetsialistid auditeerisid ka täiendavalt mai kuu lõpus AS Tere Põlva tootmismaja. AS Tere eesmärk on avardada müügivõimalusi ka kaugematele turgudele ja nagu elu on näidanud, osutub ka hinnaklass paremaks kui Euroopa siseselt kaubastada," rääkis Viru toona

Ärilehele on mitmest allikast teada antud, et Terel ei lähe Jaapani suunal kõik siiski õlitatult. Väidetavalt olla üks partii isegi Eestisse tagasi saadetud.

„Tagasi ei ole midagi tulnud. Ma ei kujuta ette, kuidas see isegi füüsiliselt võimalik on. See ju läheb sinna juba mitu kuud. Mõelge nüüd loogiliselt," ütles Tere AS turundusjuht Alar Pink.

Ta ütles, et kui tuleb uus pakkumisteade, siis osaleb ka Tere. Siis juba sõltub kõik sellest, kas hind osutub konkurentsivõimaliseks, millised on valuutariskid. Seni on Jaapani poole teele läinud kaks eelpoolmainitud kogust.