Bank of Americale, Citigroupile ja Morgan Stanleyle lähedal seisvad isikud on Financial Timesile öelnud, et Iirimaa on pankade jaoks meelispaik juhul, kui peaks tekkima vajadus Suurbritanniast lahkuda. Ühe allika sõnul plaanib tema pank mõnede toimingute kolimist.

Samas ütlesid allikad, et planeerimine on veel algusjärgus. On teada, et eurotsoonis on plaanis luua pangandusliit, mis jätaks Suurbritannia isolatsiooni. Oht on ka selles, et Suurbritannia võib Euroopa Liidust välja astuda.

Suur osa USA ning Aasia pankadest on valinud Londoni kohaks, kuhu on toodud oma peamine tegevus. See võimaldab neil pääseda ligi kõigile 28 Euroopa Liidu riigile.

Kuid üks USA pangas juhtival kohal asuv isik ütles, et Suurbritannia ei  jää pärast liidust lahkumist samale positsioonile. Peaminister David Cameron on lubanud korraldada euro-referendumi, kui tema Konservatiivne erakond võidab 2015. aasta maikuus toimuvad valimised.

Euroopa Keskpank plaanib võtta aasta lõpuks kontrolli eurotsooni suuremate pankade üle. See teeb USA pangad ettevaatlikuks, sest nad usuvad, et see lööb kiilu Euroopa ja Suurbritannina finantssüsteemide vahele. Suurbritannia on keskpanga plaani andund juba Euroopa Kohtusse.

Suurbritannias on esindatud 250 välispanka ning kolmandik nende tegevusest on seotud Euroopa Liiduga. Jutt käib kümnetest miljarditest dollaritest.

Ekspertide sõnul võivad Suurbritannia asemel USA pankade uuteks sihtpaikadeks olla hoopis kas Frankfurt või Pariis. Iirimaa eeliseks on aga madal ettevõtte tulumaks, inglisekeelne keskkond, Inglise-stiilis õigussüsteem ning eurotsoonis asumine. „Dublin müüb end praegu väga jõuliselt," ütles üks pankur.

„Londonist võib saada offshore-finantskeskus, aga Euroopale on vaja ka suurt onshore keskust ning kindlamad kandidaadid on siin Frankfurt ja Dublin," ütles advokaadibüroo Shearman & Sterling partner Barney Reynolds. Tema sõnul on USA pankade mure tõsiseks märgiks.