OECD värskes, selle aasta jaanuaris avaldatud raportis käibemaksuerisuste soovitustest juttu ei ole. Küll soovitab OECD Eestil veelgi vähendada palgalt, eriti madalalt palgalt makstavat tulumaksu. Samuti soovitatakse suurendada kinnisvara maksustamisest saadavat maksutulu, kaotades maksuvabastused ja hinnates kinnisvara turuväärtuse alusel.
OECD soovitab kaotada eluasemelaenude intresside maksuvabastuse. Samuti soovitatakse pikemas perspektiivis kaaluda riigieelarves väikese puudujäägi lubatavust.

Maksuerisuste teemat puudutas OECD 2012. ja 2011. aasta ülevaates. Siis märgiti, et Eesti käibemaksusüsteem on suhteliselt efektiivne, kuid seda saab parandada parema administreerimise ning teenuste ja kaupade maksuerisuste kaotamisega. See on üldine soovitus ning konkreetsetest kaupadest ning teenuustest ei räägita ega konkreetseid soovitusi Eestile selles osas ei anta. Lisaks märgitakse 2011.aasta analüüsis, et Eestil on ruumi ka käibemaksumäära üldiseks tõstmiseks, sest see jääb allapoole Põhjamaade tavapärast määra.

Viimane väide lubab arvata, et OECD soovitused on suures osas üldised ega süvene riidikide spetsiifikasse.
Nii on ka Soomes väga mitmeid käibemaksuerisusi, kuigi üldine maksumäär on 24%.