Laulud nagu „Get Back," Carry that Weight," ja „Come Together" on kõik selles kataloogis, mida McCartney ihkab. On spekuleeritud, et mees püüab kataloogi tagasi osta, kui tuli välja, et Michael Jacksoni varahaldus plaanib müüa oma osaluse Sony/ATV Music Publishingis. Hinnaks 750 miljonit dollarit. Tegelikult soovib ta saada laulud tagasi juriidilisi teid pidi.

On möödunud peaaegu pool sajandit ajast, mil Lennon ja McCartney proovisid esimest korda kataloogi osta. See ei õnnestunud neil. Nad lõid ettevõtte Nothern Songs, mis oli nende enda plaadifirma. 1969. aastal müüdi firma ATV-le. Mehed olid võimetud midagi tegema.

McCartney kuulsam katse kataloogi osta leidis aset 1985. aastal. Iroonia on selles, et ta oli äsja oma tolleaegsele sõbrale (pärast vahejuhtumit enam ei suheldudki) Michael Jacksonile öelnud, kui hea investeering on kuulsate laulude õiguste ostmine. Nii ostiski Jackson McCartney nina alt 47,5 miljoni dollariga kurikuulsa kataloogi.

McCartney ei olnud valetanud. Jackson hakkas The Beatlesi laulude pealt teenima väga palju. Näiteks laul „Revolution", mida kasutati Nike'i reklaamis. The Beatlesi elus olevad liikmed proovisid toona kohtusse minna, aga kaasust ei võetud arutlusele. Oli aga selge, et The Beatlesi liikmetele ei meeldinud, kuidas nende laule kasutati.

Lennon - McCartney kataloogi kätte saades võib Paul kindel olla, et vähemalt mõnda laulu ei kasutata enam kunagi nende meelest vääral moel. McCartney pikk ja käänuline tee omaenda muusika kätte saamisel oleks lõpuks ometi läbi.

Et autor saaks õigused tagasi peab ta USA autoikaitset teavitama, et soovib senise litsentsi peatada. Ta peab seda tegema 2 kuni 10 aastat enne 56 aasta möödumist laulude õiguste kaotmisest. See tagab, et ta saab õigused kätte. Kui ta seda ei tee on tal võimalus veel viie aasta jooksul autorikaitsega tegeleva organisatsiooni poole pöörduda, aga iga viivitatud päev tähendab, et peaegusel omanikul on õigused tema loomingule sama arv päevi kauem. Niisiis saaks McCartney sel teel laulud endale 2025. aastal.