Stectrem Groupi uuring väidab, et kui asi puudutab rikkuse loomist, on naistel meestest erinevad kogemused ja eesmärgid, vahendab CNBC.

Uuringu käigus küsiti mõlemast soost miljonäride käest, millised tegurid on nende rikkuse loomise aluseks. Ja tulemused näitavad erinevusi. Naised tõid välja kokkuhoidlikkuse, perekondlikud sidemed ning finantsilised nõuanded, samas kui mehed nimetasid rohkem õnne, riskimist ning oma äri loomist.

Kokkuhoidlikkuse tõid rikkuse loomise allikana välja 84 protsenti küsitletud naistest, samas kui meestest nimetasid seda 78 protsenti. Pea pooled naised tõdesid, et rahalisi otsuseid langetasid nende eest finantsnõuandjad. Meeste seas oli selliseid vaid 34 protsenti.

Perekondlikke sidemeid nimetasid rikkust luua aidanud tegurina 11 protsenti naistest ning vaid 7 protsenti meestest.

Küsitletud meestest nimetas 40 protsenti õnne, naistest tõi selle teguri välja 34 protsenti.
Ligi kaks kolmandikku meestest nimetas riskide võtmist (naistest 51 protsenti ) ning 21 protsenti meestest ja 17 protsenti naistest tõid välja oma äriga tegelemise.

Uuringu läbi viinud Spectremi president George Walper sõnas, et kuna naised seisavad silmitsi erinevate takistustega, omistavad nad ka rikkuse erinevatele teguritele. „Kuna naised seisavad silmitsi erinevate väljakutsetega nagu näiteks palgalõhe, mis võib mõjutada pensionivara, väärtustavadki nad meestest rohkem kokkuhoidlikkust,“ lausus ta. „Mehed seevastu on vähem riskikartlikud ning agressiivsemad investorid kui naised ning patsutavad endale pärast riskide võtmist tunnustavalt õlale“.

Lisaks on naised valmis oma edus ka finantsnõuandjatele tunnustust jagama, samas kui mehed tahavad õigete investeerimisotsuste au endale.