Kolmapäeval oli vaid üks 608 157 dollariline võidupilet ja 14 piletit, mis võitsid 11 120 dollarit, kirjutab MarketWatch tuginedes California Powerballi kodulehel olevale informatsioonile.

Samas manitseb väljaanne inimesi mõistlikusele. Uuringutes on kriitikud leidnud, et enamus pileteid ostetakse regulaarselt mängijate poolt, kes ei tohiks endale selliseid väljaminekuid lubada.

Lotopileteid ostavad ülekaalukalt enim väikese sissetulekuga ameeriklased, ütles lobbigrupi Stop Predatory Gamblingu direktor Les Bernal. Tema sõnul meelitatakse rikkaks saamise fantaasiaga kulutama inimesi suurt osa sissetulekust kallitelel lotopiletitele.

Põhja-Aameerikas ostetakse aastas enam kui 70 miljardi dollari eest lotopileteid.

Lotot mängivad teistest rohkem mehed, afroameeriklased, indiaanlased ja ebasoovitavates piirkondades elavad inimesed, selgus hasartmänguajakirja 2011. aastal läbi viidud enam kui 5000 inimese küsitlusest. Kõige vaesemas viiendikus oli suurim hasartmängumängimise aktiivsus (61 protsenti). Nemad mängisid aastas vähemalt 26 päeva hasartmänge. Kolmest ülemisest sissetulekugrupist mängisid lotot 43 protsenti inimesi, kes kulutasid hasartmängule umbes kümme päeva aastas.

2015. aastal tehti uuring, kus selgus, et enamus lotovõitjaid elavad osariigi abirahast. 4865 vähemalt tuhat dollarit võitnud lotopiletist vahetas rahaks 3685 inimest, kes olid eelnenud viie aasta jooksul saanud osariigilt abiraha.

Fiscal Policy Institute uurija Brent Kramer nimetas loteriid vaeste regressiivseks maksuks unistusega võidust.