Keskmiselt veedab eestlane tööruumis umbes 2000 tundi aastas saades ligi 90% tööülesannete täitmiseks vajalikust informatsioonist läbi silmade. Euroopas kehtestatud ehitusnormide järgi peaks tervisliku töökeskkonna jaoks iga uus töökeskkonnaks sobiv hoone olema vähemalt 20-30 protsendi ulatuses kaetud klaasiga, mis laseks sisse piisavalt päikesevalgust. "Kaasaegsete hoonete ehitamisel on arhitektide nõudmised klaasi valguse- ja soojusjuhtivuse osas märgatavalt tõusnud, sest seos inimeste tervisliku ja vaimse heaolu ning väliste valgustingimuste vahel on leidnud põhjalikku kinnitust," ütles mitmete Eesti büroohoonete ja kaubanduskeskuste akna- ning klaasfassaaditootja Guardian esindaja Vaidas Petkevičius.

Ameerikas värskelt läbi viidud uuringu kohaselt kannatavad vähese päevavalgusega hoones töötavad inimesed sagedamini selliste tervisehädade käes nagu närvi-, südame- ja veresoonkonnahaigused, depressioon ning unehäired. "Läbimõeldud klaaslahendus aitab pikemas perspektiivis säästa nii inimeste tervist kui hoone kütmis- ja jahutuskulusid, sest tagab piisava loomuliku valguse hulga ning kaitseb ruumi päikesest tingitud ülekuumenemise eest," selgitas Petkevičius.

Guardian on Ameerika klaasitootja, mille lahendusi kasutatakse hoonete välis- ja sisekujunduses, kaubanduses ning autotööstuses Euroopas, Ameerikas, Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas. Guardianis ja selle tütarettevõttes töötab üle 17 000 inimese.