Kuningannal on põhjust olla rahul. Briti kõige pikemalt troonil olnud monarh on ületanud brittide keskmise eluea 9 aastaga, aga ta on ka maailma 25 rikkama inimese seas. Kui arvestada kõike seda, mis monarhile kuulub, siis on tal hinge taga 28,8 miljardit dollarit. Bloombergi miljardäride indeksis annaks see 25. koha. Ta oleks ees Georg Sorosest, Steve Ballmerist ja Michael Dellist.

Samas ei kuulu kogu see varandus kuningannale isiklikult. Crown Estate'ile kuuluvaid maalahmakaid ja kinnisvara, juveele ning kuninglikku kunstikogu ei halda Elizabeth II. Tal ei ole selle üle kontrolli. Neid hoitakse tulevastele põlvedele, et maksta kuningliku pere kulutuste eest.

2014/15 majandusaastal teenis Crown Estate kasumit 410 miljonit dollarit. Kuninganna sai sellest 15% ehk 55 miljonit dollarit.

See tähendab, et kuninganna isiklikult ei ole miljardär. Ta lendas eelmisel aastal isegi välja briti 300 rikkama inimese seast. Tema vara väärtus kasvas küll 14,4 miljoni dollari võrra, kuid teistel rikkuritel läks veel paremini. Sunday Timesi rikaste tabeli järgi on kuningannal 489 miljonit dollarit ja ta on briti rikaste seas 302. kohal.

Kuninganna täpne finantsseis on hästi hoitud saladus, kuid Bloomberg püüdis siiski aru saada, millest naise varandus koosneb. Suur osa sellest on tema ema pärandus. Lisaks meeletu, 75 miljoni dollariline margikollektsioon, erinevad investeeringud ning kinnisvara. Talle kuulub ka 10 miljonit dollarit maksev kuninglik hobusekasvatus.