Facebooki foorumis on "KFC to Estonia" rühmal ligi 1000 fänni. Üks neist, kes on enda sõnul käinud 23. oktoobril avatava Ülemiste keskuse laiendust seestpoolt vaatamas, kirjutas hiljuti, et asi on ametlik, KFC avab Eestis esimese söögikoha.

„Juba varasematelt piltidelt on näha, et KFC tuleb, kuid majas sees on ka suur plakat," kirjutas ta kinnituseks.

Paraku tuleb tunnistada, et KFC siiski veel Eestisse ei tule, ehkki kaugel see ei olnud. Nimelt ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits Ärilehele, et läbirääkimised käisid ning KFC siia toomisest huvitatud inimesed saatsid ka juba oma plaanid Eestisse. Paraku jäi tehing siiski katki. Pärnitsa sõnul pakkusid samad inimesed veel üht burgeribrändi, kuid see ei läinud kokku Ülemiste keskuse kontseptsiooniga.

Tähelepanelikud inimesed märkasid, et Ülemiste keskuse laienduse algsetel eskiisidel on hoone fassaadil märgata ka KFC logo. Pärnitsa sõnul juhtuski see seetõttu, et toona tundus, et nad on tõesti siia tulemas.

Kentucky Fried Chicken ehk KFC on maailmas suuruselt viies frantsiis. Ameerika filmidest ja seriaalidest tuntud bränd on söögikoht, mis pakub peamiselt kanalihast tehtud toite. 120 riigis on kokku ligi 18 000 restorani. See on maailma suurima restoraniketi Yum! Brands tütarettevõte, millele kuulub ka Pizza Huti ja Taco Belli frantsiis. Päevas teenindatakse KFC-s rohkem kui 12 miljonit klienti. KFC on eriti tuntud oma originaalse retsepti järgi valmistatud grillkana tõttu, mille lõi frantsiisi looja kolonel Harland Sanders. Selle rangelt saladuses hoitud retseptis on kokku segatud 11 maitseainet. Eri paikades pakub KFC üle 300 toote. KFC kodulehel on nimetatud riigid, kuhu võib frantsiisi rajada. Nende hulgas on ka Eesti.

Seega KFC fännid peavad veel mõne aja kannatama, kuid tundub, et huvi Eesti vastu on neil igatahes olemas.

Hea lugeja, kas ootad KFC Eestisse tulemist või jätab see sind külmaks?