CCI indikaatori töötas välja Donald Lambert 1980. aastal tuvastamaks tsüklite pöördumist toorainete hindades, kuid hiljem on seda hakatud edukalt rakendama ka teiste varaklasside ja väärtpaberite puhul. CCI mõõdab alusvara hinna muutust valitud perioodi keskmisega ning valdava osa ajast jääb indeksi väärtus 100 ning -100 punkti vahele. Üle 100 punkti tase peegeldab hinna tugevust ja samas ka üleostetud sentimenti, kust üritatakse välja lugeda võimalikku pöördemomenti ja alla -100 punkti jääv tase räägib täpselt vastupidist.

Trendi pöördumist on praktikas oluliselt keerulisem ette näha, kui eelneva baasil võiks mulje jääda, sest CCI indikaatori väärtus võib liikuda tublisti üle 100 ja vajuda alla -100 punkti. Lisaks võib hind püsida üleostetud või -müüdud tasemetel pikka aega. Alloleval joonisel on toodud Amazoni hinnagraafik koos CCI indikaatoriga ja sealt on näha, et aktsia liikus oktoobrist jaanuarini väga väikeste tagasilöökidega ülesmäge vaatamata CCi indeksi kerkimisele korduvalt üle 200 punkti taseme.

Üks viis CCI kasutamiseks on orienteeruda vaid 100 ja -100 punkti tasemete järgi, kasutades ostusignaalina hetke, mil indikaator ületab altpoolt suunaga -100 punkti piiri ning müügikohana momenti, kui indikaator vajub alla 100 punkti. Proovitud sai seda S&P 500 peal, mis on jaanuarist alates olnud väga volatiilne ja sestap pakkus huvi küsimus, kas signaali abil oleks õnnestunud lüüa laiapõhjalise indeks tänavust 3,8% tootlust.

Alloleval joonisel on rohelise noolega ära toodud lühikese positsooni katmine ning ostukoht ja punasega pika positsiooni sulgemine ja lühikeseks müük (roheline ring kajastab positsiooni lõplikku likvideerimist). Tehingutasusid arvestamata oleks CCI signaalide järgi käitudes saavutanud portfelli 2018.a tootluseks 28,4%. Nagu näha, siis S&P 500 CCI indeks on jõudnud tagasi 100 punkti lähedale, millest läbi vajumine ütleks, et aeg oleks taas langusele panustada.

Kui aga vaadata tagasi eelmisele aastale, mil Ühendriikide aktsiaturg nautis võrdlemisi väikeste kõikumistega 19% sõitu ülesmäge, oleks sama strateegia andnud tulemuseks -7% kahjumi. See tõestab kulunud tõde, et pelgalt ühe indikaatori baasil ei maksa kunagi oma tehinguid teha, vaid vaadelda tuleks seda koos teiste signaalidega ning kasuks tuleb ka lühi- ja pikaajaliste trendide jälgimine samaaegselt.

Kellel on huvi Commodity Channel indeksit proovida, siis USA aktsiate puhul saab seda näiteks rakendada Stockcharts.com graafikutel.