“Ilmselt siplevad välja,” ütles Weroli vastu pankrotiavalduse teinud Biodieseli omanik Heino Harak. See ei tee tema sõnul aga Biodieseli 140 miljoni kroonist nõuet Weroli vastu olematuks. Biodieseli nõude peale kuulutas kohus 14. novembril välja Weroli pankrotimenetluse.

Werol taotleb Tallinna linnakohtus Biodieseli nõude tühiseks tunnistamist. Seadus näeb ette, et vaieldava nõude pärast ei saa pankrotti välja kuulutada. “Eks nad raputavad endale tuhka pähe, eesmärgiga mitte praegu pankrotti minna,” ütles Harak.

Weroli ajutine pankotihaldur Olev Kuklase esitab täna kohtule nägemuse firma seisust. Oma seisukoha avaldamisest ta enne istungit keeldus.

Weroli nõukogu esimees Raul Rosenberg ütles, et firma töötab väga hästi, eelmisel kuul teeniti üle miljoni krooni kasumit ning kohustusi vähendatakse pidevalt.

Veab vägikaigast

Werol on alates pankrotimenetluse algatamisest vedanud ajutise halduriga vägikaigast, süüdistanud haldurit vassimises ning olukorra tekitamises, kus ettevõte ei suuda maksetähtaegadest kinni pidada.

Põllumajandusministeerium on läinud veelgi kaugemale ning süüdistanud haldurit ning vaieldava nõude peale pankrotimenetluse algatanud Jõgeva maakohtu kohtunikku kokkumängus. Pankrotimenetluse tõttu on seiskunud

Weroli aktsiate müügiprotsess.

Werol ja Aavik mängivad kassi ja hiirt

•• Werol ei ole jõudnud sammugi lähemale oma soovile saada firma eksjuhilt Erki Aavikult väidetavalt ebaõnnestunud tehingute eest tagasi ligi 50 miljonit krooni.

•• Weroli esindajad on veendunud, et Aavik tegi enne firmast lahkumist rapsitehingutega firmale majanduslikku kahju. Aavik ei ole end Weroli ebaõnnestumises süüdi pidanud. Aaviku tehinguid uurib Põhja ringkonnaprokuratuur.

•• Werolit esindav advokaadibüroo Bachmann & Partnerid saatis septembris Aavikule kirja, kus kutsutakse Aavikut üles läbirääkimistele, millega soovitakse kohtuvälist kokkulepet. Weroli soovide kohaselt peaks Aavik tekkinud kahju vähemalt osaliselt vabatahtlikult hüvitama, ent vajadusel on Werol kinnitanud ka valmisolekut asi kohtusse anda. EPL