Panganduskontsern Goldman Sachs teenis eelmises kvartalis 3,19 miljardit dollarit (33,5 miljardit krooni) kasumit, vahendas BBC.
Samas osutus kasum väiksemaks kui teises kvartalis, mil see oli 3,44 miljardit dollarit (36 miljardit krooni). Eelmise aasta kolmandas kvartalis teenis pank 845 miljonit dollarit (8,9 miljardit krooni) kasumit.
"Ehkki maailm seisab jätkuvalt silmitsi tõsiste majanduslike väljakutsetega, näeme me paljudes sektorites tingimuste paranemist ja stabiliseerumise ilminguid või koguni kasvu," märkis kontserni juht Lloyd C. Blankfein.
Kasumi tõttu tõusis kontsernitöötajate hüvitistemäär 16,7 miljardi dollarini (175 miljardit krooni), mis tähendab, et kontserni 31 000 töötajate keskmine tasu oli 172 581 dollarit (1,8 miljonit krooni). Kontsern lubas hakata maksma tagasi ka valitsuse antud laenu.

JP Morgan Chase teenis 37,6 miljardit krooni
USA suuruselt teine panganduskontsern JP Morgan Chase teenis kolmandas kvartalis 3,59 miljardit dollarit ehk 37,6 miljardit krooni, aasta varem teenis finantsasutus aga 527 miljonit dollarit (5,5 miljardit krooni), vahendas Bloomberg.
Kontserni juht Jamie Dimon hoiatas, et hoolimata kasumist on krediidihulk lähitulevikus endiselt suur. Kontsern teatas, et sai ka tulu Washington Mutual Banki varade omandamisel.

Citigroup teenis 1 miljard krooni
Kui analüütikud eeldasid esialgu, et Citigroup jääb kolmandas kvartalis kahjumisse, siis panganduskontsern valmistas neile üllatuse.
Kontserni 101 miljoni dollariline (1 miljard krooni) kasum oli konkurentidega võrreldes siiski väike.
Pealegi omab USA valitsus Citigroupis 34-protsendilist osalust, mis ei lase pangajuhtidel liialt omapead tegutseda. Analüütikute arvates peaks pank neljandas kvartalis saama 1,74 miljardit dollarit (18 miljardit krooni) puhaskahjumit.
Pankade kasuminumbrid mõjutasid ka Dow Jonesi tööstuskeskmist, mis kerkis selle aasta rekordilisele tasemele.