Detsembris kasvas jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes aastavõrdluses püsivhindades 3%, ulatudes 619,4 miljoni euroni, teatas statistikaamet.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes aastaga 9%. Müügitulu suurenes kõigil tegevusaladel. Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 31%. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 12%) ning kasutatud kaupade kauplustes, aga ka väljaspool kauplusi (kasv 11%).

Toidukaupade kaupluste müügitulu on viimastel kuudel olnud stabiilne ning jäi ka detsembris aastatagusega võrreldes samale tasemele.

Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu, mis novembris mõnevõrra kasvas, pöördus detsembris taas langusesse ning vähenes 2015. aasta detsembriga võrreldes 7%. Nende ettevõtete müügitulu langusele avaldas mõju mootorikütuse hinnatõusu märgatav kiirenemine detsembris.

Võrreldes 2016. aasta novembriga suurenes detsembris jaekaubandusettevõtete müügitulu 15%. See on statistikaameti teatel tavapärane tõus detsembris, mil toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.