Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles oma kõnes, et 90 aastat tagasi loodud kaubanduskoda seisab ka täna samade väärtuste eest, mis olid koja loomise alustaladeks.

„Oleme kaubanduskojas seisnud alati selle eest, et Eestis oleks rohkem ettevõtlikkust, et ettevõtjaks ning tööandjaks olemine, olgu siis kasvõi vaid iseendale, oleks tunnustatud. Tunnustust vajavad ka need, kes juba aastaid tublilt tegutsenud, kuid ei hiilga ehk enam gasellile iseloomuliku kasumi või käibekasvuga või kelle tegevus tundub meile igapäevane,“ rääkis Luman.

Lumani sõnul iseloomustab praeguseid aumärgi saajaid iseloomustab pikaajaline ja järjepidev panustamine Eesti ettevõtluskeskkonna kujundamisse.

Kaubanduskoja aumärgid antakse eriliste teeneste eest Eesti riigi ja majanduse pikaaegsel edendamisel.

Esimese klassi aumärgiga tunnustati eriliste teenete eest Eesti endist peaministrit Andrus Ansipit ning ettevõtjaid Jüri Käod ja Koit Uusi.

Teise klassi aumärgi saajateks olid Priit Perens (Swedbanki Balti pangaduse juht), David O'Brock (Molycorp Silmet AS-i juhatuse esimees) ja Marek Helm (maksu- ja tolliameti peadirektor).

Kolmanda klassi aumärgi saajateks olid näiteks Viljar Lubi (Eesti suursaadik Indias), Hele Karilaid (välisministeeriumi kultuuri- ja äridiplomaatia büroo direktor) ja Margus Ilmjärv (kaubanduskoja Jõhvi esinduse juht)