Kaubanduskoja juhatus rõhutas üksmeelselt, et raportis välja toodud teemad on ettevõtjate jaoks äärmiselt olulised ning kajastatud peamisi probleeme on erinevad huvigrupid juba varemgi välja toonud. Samuti arvati, et raportis toodud ettepanekute analüüsimiseks ja elluviimiseks on vaja kaasata ka eksperte väljaspoolt haridussüsteemi.

Koosolekul jäi kõlama, et probleemiks on akadeemilise süsteemi suletus, kuna väliseid eksperte ei aktsepteerita võrdsete partneritena. Seetõttu leiti, et raporti avaldamise tulemusel käivitunud diskussioonis tuleks senisest enam pöörata tähelepanu erinevate huvirühmade arvamuse kaasamisele, et mitte jääda kinni senistesse arusaamadesse või ainult poolt ja vastu väitlusesse.

Juhatus toetas raporti põhiseisukohti ning leidis, et raportisse koondatud seisukohad ja ettepanekud vajavad edasist põhjalikku arutelu ning analüüsi.

Teadusasutuste ja kõrgkoolide võrgu konsolideerimine, dubleerimise ja õppekavade arvu vähendamine on möödapääsmatu. Olukorras, kus piiratud on nii inim- kui materiaalsed ressursid, peab kvantiteedi asemel saama prevaleerivaks kvaliteet.