See summa võib aga suureneda, kui tehakse täpsemad arvutused, lisas Tüfenkci Hürriyet Daily Newsi vahendusel.

„Kui me võtame arvesse kõik need sõjalennukid, helikopterid, relvad, pommid ja hooned, on hind meie varasemate arvutuste järgi vähemalt 300 miljardit liiri. Täpne hind võib tõenäoliselt suureneda, kui tehakse detailsed arvutused. Samuti tekib erinevaid kulusid keskmise pikkusega perioodi jooksul. Näiteks paljud tellimused välismaalt on tühistatud. Paljud välismaalased on ära jätnud Türgi külastamised. Riigipöörde kavandajad on kahjuks tekitanud Türgile kuvandi, nagu oleks ta kolmanda maailma riik. Kõik see tekitab kulusid keskmise pikkusega ajaperioodi jooksul,“ ütles Tüfenkci Ankaras ajakirjanikele.

Tüfenkci märkis, et turud on selle keerulise eksami edukalt läbinud.

„Me peame tänama rahvast. Kui sellist riigipööret oleks katsetatud paljudes teistes riikides, oleksid turud ilmselt vähemalt nädala suletud olnud. Türgi elas putšikatse läbi reedel, kuid kõik pangad, börsid, kaubaturud ja ärikeskused avanesid järgmisel esmaspäeval. Me ei näinud mingit suurt tõusu reitingutes. Peamine börs langes piiratud ulatuses. Me ei näe vajadust vaadata üle oma kasvu või ekspordinumbreid. Meie rahvas on üles näidanud üsna kindlat vastuseisu putšikatsele. Üle kümne miljardi dollari vahetati liirideks ja hoiustati pankadesse. Välismaalased ei teinud suuri lahkumisi meie turgudelt,“ rääkis Tüfenkci.

Tüfenkci tuletas meelde, et mõningad turismialased reserveeringud on veel tühistamata, sest valitsus peatas enam kui kolme miljoni riigiametniku puhkusele mineku.

Tüfenkci teatas, et valitsus alustab intensiivset reklaamikampaaniat välismaal.

„Meil on nüüd imeline vastupanunarratiiv. Me peame seda kõige sobivamate meetoditega rääkima. Selleks tuleb kokku palju äriinimesi, kunstnikke, sportlasi ja poliitikuid. Me pakume neile õigeid andmeid ja nemad räägivad. Me peame viivitamatult organiseerima ja ka kasutama juhtivaid majandusliite, nagu TOBB ja TESK. Me peame rääkima välismaal väga hästi kõik fethullahistlikust terroriorganisatsioonist (FETÖ),“ ütles Tüfenkci.