2017. aasta märtsis eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1,2 miljardi euro väärtuses ning imporditi Eestisse 1,3 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 138 miljonit eurot.

Kaupade ekspordi peamised sihtriigid olid märtsis Soome, Rootsi ja Läti. Eksport kasvas enim Hollandisse, Soome ja USA-sse. Hollandisse ja USA-sse suurenes peamiselt mineraalsete toodete ning Soome elektrienergia ja elektriseadmete väljavedu. Eksport kahanes enim Rootsi.

Kaupadest eksporditi enim elektriseadmeid, puitu ja puittooteid ning mineraalseid tooteid. Enim kasvas mineraalsete toodete, puidu ja puittoodete, metalli ja metalltoodete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport. Vähenes elektriseadmete väljavedu.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus moodustas märtsis 74% kogu ekspordist. Eesti päritolu kaupade väljavedu suurenes märtsis 17%, samas re-eksport kasvas 11% võrra. Eesti päritolu kaupade ekspordi kasvu mõjutas enim mineraalsete toodete (sh põlevkivikütteõli, elektrienergia), puidu ja puittoodete ning metalli ja metalltoodete väljaveo suurenemine.

2017. aasta märtsis imporditi kõige enam kaupu Soomest, Saksamaalt, Rootsist ja Lätist. Kõige rohkem kasvas import Rootsist, Venemaalt ja Saksamaalt. Enim kahanes import Ungarist.

Kaupadest imporditi Eestisse enim elektriseadmeid, mehaanilisi masinaid ning transpordivahendeid. Enim kasvas keemiatööstuse tooraine ja toodete ja kahanes elektriseadmete sissevedu.

2017. aasta märtsis langes väliskaubanduse ekspordi mahuindeks 5% ja impordi mahuindeks kasvas võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 13%.
Käesoleva aasta I kvartalis eksporditi kaupu 3,1 miljardi euro väärtuses ja imporditi 3,8 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli I kvartalis 647 miljonit eurot.

2017. aasta I kvartali ekspordi suurt kasvu võrreldes möödunud aasta sama perioodiga toetas mineraalsete toodete, puidu ja puittoodete ning metalli ja metalltoodete väljaveo suurenemine, mis omakorda kompenseerisid ka elektriseadmete suure ekspordi languse. Riikide võrdluses on enim suurenenud eksport Hollandisse, Soome, Saksamaale ja Hiina. Samas on eksport vähenenud enim Rootsi.

I kvartali impordi kasvu mõjutasid oluliselt transpordivahendite, mineraalsete toodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete sisseveo suurenemine. Oluliselt vähenes elektriseadmete sissevedu. Riikide arvestuses kasvas I kvartalis import võrreldes 2016. I kvartaliga enim Soomest, Venemaalt ja Leedust. Import vähenes enim Ungarist.