Allmäe sõnul on ta usalduse eest liidu liikmetele tänulik ning loodab oma tegevusega tulevikus panustada liidu liikmete kasvu ja suhete tõhustamisse kaubandussektori jaoks oluliste institutsioonidega, vahendas kaupmeeste liit.

“Loodame saavutada tihedamaid suhteid näiteks ministeeriumite ja riigikogu asjaomaste komisjonidega kaubandusteemasid puudutavate eelnõude menetlemisel. Tahame lõplikult ümber lükata arusaama, et täna 15% SKP-st moodustav kaubandus ei ole esmatähtis majandusharu,” lisas liidu juhatuse esimees.

Kaupmeeste liidu tegevjuhi Marika Merilai sõnul on Allmäe jätkamine kaupmeeste liidu juhatuse esimehena liidule hea uudis.

“Heiti Allmäe on olnud liidu eesotsas kolm aastat ja selle aja jooksul on liit hoogsalt arenenud ja tegevus olnud väga tulemuslik,” kinnitas Merilai.
Lisaks Allmäele valiti juhatuse liikmeteks ka Jaan Marjundi Harju TÜ-st, Andres Järving A-Selver AS-ist, Kati Kusmin Kalev Chocolate Factory AS-ist, Enn Parel Tallinna Kaubamaja AS-ist, Eduard Saul Valior AS-ist, Mait Miller AS-ist Smarten Logistics, Andrija Lilleoja Rimi Eesti Food AS-ist ja liidu tegevdirektor Marika Merilai.

Kaupmeeste liidu juhatus määrati ametisse kaheks aastaks, juhatuse esimees üheks aastaks.

“Kõik kaupmeeste liidu juhatusse valitud inimesed on omas valdkonnas tugevad eksperdid, kes on näidanud üles soovi osaleda kaubanduse arengu suunamises. Seetõttu usun, et järgmised kaks aastat saavad olema jätkuvalt tõhusad,” ütles Merilai.
Eesti kaupmeeste liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühen­dus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõt­luse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Täna hõlmavad liitu kuuluvad jaeettevõtted 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust.