Citadele teatas täna aktsiate märkimisperioodi pikendamisest 13. novembrini et toetada investorite väärtpaberite pakkumisega seotud kohtumiste pikendatud seeriat ning tutvustada investoritele ettevõtte ja Balti regiooni investeeringute lugu.

Tõenäoliselt on IPO perioodi pakkumise põhjuseks investorite senine vähene huvi aktsia vastu.

„väga suure tõenäosusega ei tulnud maht täis. Tavaliselt antakse tehingut pikendades investoritele ka midagi uut, nt. korrigeeritakse hinnavahemikku või vähendatakse pakkumise mahtu või tehingu struktuuri. Ise oleksin oodanud, et nad tõmbavad hinnavahemiku alumises otsas koomale,“ kommenteeris Superia partner Henrik Igasta aktsia pakkumise laia hinnavahemikku. „Pikendamine ei tähenda ilmtingimata, et tehing on ebaõnnestunud. Kui korraldajad ei näeks piisavat investorite huvi tehinguga edasi minna, siis poleks seda ilmselt ka pikendatud. Seega neil peaks olema infot, mis annab aluse arvata, et pikendamise tulemusel on võimalik tehing ära teha. Sellistel puhkudel juhtub tihti, et mõni olemasolevatest investoritest tuleb tehingusse ankurinvestorina sisse. Ei üllataks kui just selline stsenaarium siin realiseeruks, nt. EBRD märgib paarkümmend protsenti tehingust.“

Lisaaeg on mõeldud investoritega kohtumiseks ning laiema investorite ringkonna katmiseks. See annab ettevõttele võimaluse pakkuda Balti ja rahvusvahelistele institutsionaalsetele investoritele lisavõimalusi ettevõttesse ja regiooni pikema ajaperioodi jooksul investeerida.

Pärast hinnavahemiku teadaannet on Frankfurdis, Viinis, Tallinnas, Stockholmis, New Yorgis, Londonis ja mujal toimunud mitu investoritele mõeldud juhtimisalast esitlust, tutvustades potentsiaalsetele investoritele ettevõtet ja regiooni ning et õppida tundma nende seisukohti. Adresseeritud investoritele tutvustatakse esmakordselt lähemalt Balti regiooni.