The New York Post kirjutab, et hiljuti avastas perekond, et nende kallis vara on tõenäoliselt kaheksa aasta eest varastatud. Nad kaebasid kohtusse Kenneth Hendeli, kes on Miamis asuva kunstigalerii omanik. Mehelt konfiskeeriti maal nimega „Tete" ja seda hoitakse uurimise lõpuni uurijate käes.

Tischi advokaadi sõnul oli naine märganud, et maali ei ole, aga ta arvanud, et see on kuskil laos või hoolduses. Esialgne uurimine näitab, et maal varastati 2009. ja 2013. aasta vahel. 2009. aastal lasi Tichi pere maali hinnata ja see sai väärtuseks 400 000 dollarit. 2013. aastal pani selle oksjonile juba Hendel ja hind oli vahemikus 700 000 kuni 900 000 dollarit. See ei saanud toona ühtegi pakkumist.

Huvitav on see, et 2013. aasta oksjonit ei pannud perekond tähelegi, mis näitab veelkord, et nad vist ikka ei hoidnud oma kunstikogul eriti hästi silma peal. Eelmisel kuul saatis üks kunstikoguja Tischi pojale e-kirja, kus avaldas soovi maal ära osta. Tehing ei toimunud kuna maali ei olnud. Nüüd on selle asukoht selge ning kohtuveskid hakkavad jahvatama.

Hendel väidab, et on süütu ja ostis maali 2013. aasta suvel mehelt nimega Mahmoud Antar. Hinnaks oli 500 000 dollarit. Hendeli advokaat heidab loosse veelgi valgust. Antar oli maali ostnud Laurence Tischi koduabiliselt, kes oli selle saanud väidetavalt kingituseks. Ühtegi dokumenti selle kinnituseks ei ole. Koduabiline ise on kolinud tagasi koduriiki Ecuadori. Tischi advokaat on veendunud, et abiline varastas maali ja müüs selle perekonna teadmata maha.

Wilma Tisch soovib saada miljon dollarit kahjutasu. Maal "Tete" ootab oma saatust ühes laos. 10. mail peaks toimuma esimene kohtuistung.