Aprillis vähendas Horizon laojääke 30 protsendi võrra ning tootmine on katkematult käinud veebruari algusest, teatas ettevõte.

Horizoni juhatuse liige Ashwani Sharma ütles, et väljaspool Euroopat olevad turud muutuvad ettevõttele üha olulisemaks.

„Horizon ekspordib 100 protsenti toodangust ning Euroopa on seni olnud meie põhiturg. Kuid nüüd näeme palju suuremat nõudlust Aasias, Aafrikas ja ka Ameerikas,“ ütles Sharma.

„Keerulises turuolukorras oleme säilitanud hea müügi, sest aprillis vähendasime laojääke kolmandiku võrra ning praegu on meil laovarusid vaid nädalaks,“ ütles Sharma. Ta lisas, et klientide varud on hakanud võrreldes kahe eelnenud kvartaliga vähenema ning nad vajavad uut toodangut, mis on ka stabiilse müügi põhjuseks.

Sharma sõnul on Horizon tõstnud tootmise efektiivsust, vähendades energia ja puidukiu tarbimist, mis parandab ka ettevõtte konkurentsivõimet.

Horizon on oluliselt määral kaasajastanud tehase sisseseadet, viimasel kümnel aastal on sellesse investeeritud üle ühe miljardi krooni. 1995. aastal ostis Kehra paberivabriku Tolaram Group, mis on märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse.

Horizoni pakendipaberi aastamüük ulatub 650 miljoni kroonini. EASi 2008. aastal avaldatud edetabelis oli Horizon Tselluloosi ja Paberi AS 13,4 miljoni eurose aktsiakapitaliga Eesti suuruselt 16. välisinvestor.