Võitja on kavas välja selgitada augustis või septembris ning hoone ehitustöödega on plaanis alustada detsembris ning valmis peaks hoone olema 2017. aasta suveks. Samas võimalikke nihkeid ajagraafikus, mis tulenevad ametlikest kooskõlastustest ei käsitleta graafiku rikkumisena. 

Niinimetatud superministeeriumi hoone ehitamiseks on ka varasemalt korraldatud arhitektuurikonkurss, mille võitis toona büroo EA Reng projekt. Sellele projektile väljastatud ehitusloa sees on ka lammutusluba, mille järgi praegu endise rahandusministeeriumi hoone lammutamine juba täies hoos on. 

2013. aastal toimus EA Reng poolt koostatud alusel riigihange, et leida arendajat büroohoone väljaehitamiseks. Riigihanke tulemusel laekunud pakkumised aga ületasid eeldatavat hoone rendi- ja ehitushinda ning hange tühistati. 

Mullu toimus arendaja leidmiseks uus riigihange, kus seati uueks tingimuseks, et arendaja võib muuta ka olemasolevat ehitusloa aluseks olevat projekti. Selle riigihanke võitiski OÜ 2Torni. Selle aasta kevadel koostas OÜ 2Torni eskiisprojekti ja esitas selle Tallinna linnaplaneerimise ametile uute projekteerimistingimuste saamiseks, et muuta kehtiva ehitusloa aluseks olevat projekti. 

Amet küsis nõu arhitektide liidult, kes avaldas soovi uue avaliku arhitektuurikonkursi korraldamiseks. Liit põhjendas seda sellega, et tegemist on linna ühe esindushoonega ning arendaja soovis senist projekti muuta. Eelmisel nädalal otsuski amet, et superministeeriumi hoone ehitamiseks tuleb korraldada uus konkurss. 

OÜ 2Torni juhatuse liige Eiki Rump on varasemalt kinnitanud, et uus konkurs ei nihutata hoone valmimisaega edasi. „Käitume vastavalt linnaplaneerimiseameti poolt väljastatud juhistele ja tingimustele,“ ütles Rump hiljuti Ärilehele. 

Büroohoonesse soovitakse mahutada rahandus-, majandus-, sotsiaal- ning justiitsministeerium ning sinna on ette nähtud kuni 1050 töökohta.