Maailmas rikkuselt neljas inimene Slim investeeris märtsis oma investeerimiskeha Inversora Carso kaudu Barcelonas asuvasse ehitusfirmasse Fomento de Construcciones ja Contratas (FCC). Slim hakkas juba 2014. aastal tegema investeeringuid Hispaania ühte suurimasse ehitusettevõttesse.

Carso tegi ka ülevõtmispakkumise Madriidis asuvale kinnisvaraarendajale Realia Businessile, kus FCC kuulub 37% osalus.

76-aastane Slim on tuntud depressiivsete hindadega varade ülesostjana. Ta näeb võimalust ehitada paraneva majandusega Hispaanias. Hispaania koges võlamullistunud kinnisvaraturu krahhi, mis jättis riiki liigsed 1,4 miljonit eluaset.

„Kui Slim investeeris esmakordselt siin ehitusse ja kinnisvarasse oli turg oma põhja lähedal, kuid nüüd panustab ta turu taastumisele,“ ütles IESE ärikooli rahandusprofessor Carles Vergara. „Ta ostis õigel ajal hea hinnaga.“

Kui Hispaania majandus kerkib, leiab aina enam investoreid seal investeerimisvõimalusi. Kuni oktoobrini oli 12 kuu jooksul Madriid Euroopa kinnisvaraaktiivsuselt viiendal kohal, teatas PwC.

Microsofti kaasasutaja Bill Gates ile kuulub 5,7% FCC’st. Sorose Quantum Partners on investeerinud Hispaania kinnisvara usaldusühingute kaudu.

FCC ajalugu ulatub tagasi aastasse 1900. Mullu kahanes ettevõtte kahjum 46,3 miljonile eurole. Aasta varem oli kahjum 724,3 miljonit eurot. Tänu kasvule rahvusvahelistel turgudel kerkis ettevõtte käive 9,8%.

Aasta algusest on FCC aktsia hind Madriidi börsil tõusnud 8,7%. Ettevõtte turuväärtus on ligi 2 miljardit eurot, millest vabades kätes on ligi miljardi euro eest aktsiaid.

Hispaanias hüppas veebruaris eluasemete müüginumber kolme aasta kõrgeimale tasemele. Veebruaris kasvas müük 15,8%, 34 771 eluasemeni. Kolme aasta suurim number näitab kinnisvaraturu paranemismärke, kuna majandus kasvab ja hinnatasemed normaliseeruvad. Alates 2007. aastast on eluasemete hinnad ikkagi ligi 40% madalamad.