Eesti on orjade arvu üldtabelis 143. kohal 5300 orjaga. Soomes on neid näiteks 6700, Lätis 8000 ja Leedus 11 800. Kokku vaadeldi 167 riiki.

Kokku elab maailmas orjadena täna ligi 46 miljonit inimest. Kaks kolmandikku neist elab Aasia ja Vaikse ookeani regioonis (30,4 miljonit). Arvuliselt on kõige enam orjasid Indias (18 354 700). Protsentuaalselt aga Põhja-Koreas, kus 25 155 000 elaniku kohta on 1,1 miljonit orja. See teeb 4,37 protsenti elanikkonnast.

Austraalias asuva fondi poolt koostatud raportist selgub, et orjade arv on kahe aastaga kasvanud lausa 30%. 2014. aastal oli neid üle maailma 35,8 miljonit. Seda põhjendatakse mitte orjade arvu plahvatusliku kasvu vaid uuringu parema kvaliteediga.

Absoluutarvu edetabeli esimeste seas on riigid, mis on tuntud allhankeriigid ja kus toodetakse kaupu Lääne-Euroopa, Jaapani, Põhja-Ameerika ja Austraalia turgudele, on raportis kirjas.

Moodsa orjanduse osad on sunniviisiline töötamine, lapssõdurid, sunnitud kerjamine ning raha eest seksteenuse pakkumine. Naised ja mehed puutuvad sunniviisilise töötamisega kokku masinatootmises, põllumajanduses, toidutootmises ja ehituses. Naised puutuvad kokku seksitööstusega, sunnitud abielude ja koduabilisena töötamisel ette tulnud probleemidega.

Suur hulk naisi otsib tööd koduabilisena, kuid selles ametis tuleb neil tihti silmitsi seista vägivalla, ära kasutamise ning sunnitud töötamisega. Selliste töötajate vastu on eriti suur nõudlus piirkonna jõukamates riikides nagu Hong Kong, Jaapan, Malaisia, Singapur ja Taiwan. Ebainimliku kohtlemise hulka kuulub näljutamine ja seksuaalne ärakasutamine, kohutavad töötingimused, maksmata palk ja isiklike dokumentide konfiskeerimine.

Indias võib kohata kõiki erinevaid moodsa orjanduse vorme alustades sunniviisilisest kerjamisest kuni seksitööstuseni välja. Loomulikult on kõik sellised tegevused juba väga pikka aega olnud seadusevastased, aga ometi ei suudeta orjandusele lõppu teha.

Raportist tuleb välja, et inimkaubanduse äri lokkab mõnedes piirkondades meeletult. Türdukuid müüakse või renditakse üheks hooajaks tööle 140 dollari eest. Pruudiks müüakse aga vaid 100 dollari eest.

Raport uuris ka, mida riigid teevad selleks, et moodsa aja orjandusele vastu seista. Kõige enam teevad Holland, USA, Suurbritannia, Rootsi, Austraalia, Portugal ja Horvaatia. Seda, et riigil on raha ei tähenda veel seda, et nad teeksid piisavalt, et oma vaeseid ja nõrgemaid kaitsta. Kui võrrelda SKT-ga, siis on riigid nagu Saudi-Araabia, Qatar, Jaapan, Lõuna-Korea ja paljud teised teinud väga vähe, et probleemiga võidelda.

Samas on tunduvalt väiksemate võimalustega Brasiilia, Gruusia, Horvaatia, Moldova, Albaania ja Serbia tegemas palju suuremaid pingutusi.

Põhja-Korea on erijuhus. Seal on protsentuaalselt enim moodsa aja orje, aga riik ei ole kriminaliseerinud ühtegi orjanduse vormi.