Konkurss toimub juba kuuendat korda ja seda korraldab audiitor- ja konsultatsioonibüroo Ernst & Young.

„Eesti Aasta Ettevõtja konkursil osalevad kandidaadid on väga mitmekülgsed ning järjest paremini osatakse esile tuua oma ettevõtte eripära ja innovaatilisust,“ ütles Ernst & Youngi Eesti Aasta Ettevõtja programmi vastutav partner Ranno Tingas.

"Avalikkuse ette on toodud võitjate edulugusid, tänu millele saavad kindlasti julgustust ka need inimesed, kes pole ettevõtlusega alustanud, kuid on plaaninud seda teha. Varasemad võitjad — Jaan Puusaag, Indrek Sepp, Peter Hunt, Priit Alamäe, Taavi Kotka ja Ruth Oltjer — on kõik olnud suurte edulugude loojad, näidanud üles nutikust toime tulla ka keerulistes majandustingimustes ja laiendada oma ettevõtete piire globaalselt,“ rääkis Tingas lisades, et väga julgustavad sõnad ütles ka Eesti Aasta Ettevõtja 2012, Chemi-Pharm ASi juht ja omanik Ruth Oltjer, kes innustas alustama ettevõtlusega, kuna siis saab teha just sellist tööd, mis on huvitav ning see ongi kõige suurem motivaator.

Tingase kinnitusel hinnatakse konkursil enim ettevõtjate originaalsust, nutikust ning uuenduslikkust. „Kordaksin siinkohal president Toomas Hendrik Ilvese mõtet eelmise Aasta Ettevõtja auhinna gala avakõnest – edu saadab eelkõige neid, kes on investeerinud arendustegevusse – innovatsiooni võib leida ja peab otsima nii tuules, leivas kui ka elektris,“ märkis Tingas.

Eesti Aasta Ettevõtja 2013 konkursile on oodatud kandideerima ettevõtete omanikud või omanikest juhid, kelle ettevõtted on turul tegutsenud üle kolme aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest ning mille 2012. aasta käive on alates 2 miljonist eurost. Ernst & Youngi Eesti Aasta Ettevõtja 2013 konkursil osalemise kutsed saadetakse tänavu välja ligi 900le ettevõtjale.

Kutse saanutest valitakse välja need, kes pääsevad poolfinaali. Seejärel analüüsitakse iga ettevõtte viimase kolme aasta majandustulemusi ning kõikide osalejatega viiakse läbi kahetunnine vestlus. Sõltumatu žürii valib kandidaatide hulgast välja need ettevõtjad, kes pääsevad finaali, kus kandidaat kohtub juba isiklikult žüriiga.

Konkursi võitja kuulutab välja pidulikul galaõhtusöögil ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves ning 2014 suvel läheb järjekordne Aasta Ettevõtja Monte Carlosse esindama Eestit World Entrepreneur Of The Year konkursile, mis on maailmas üks globaalsemaid ja prestiižsemaid ettevõtjale suunatud konkursse.

Algselt USAs laineid löönud Aasta Ettevõtja ehk Entrepreneur Of The Year konkursist on tänaseks välja kasvanud rahvusvaheline ettevõtmine ja maailmas antakse auhinnad üle igal aastal 140 linnas ja 51 riigis — igas riigis saab tiitli „Aasta Ettevõtja“ inimene, kes on võtnud ette ja muutnud maailma.

Konkursile saab registreerida kuni 15.juunini meili teel aadressil eoy@ee.ey.com või täites ankeedi Ernst & Youngi kodulehel www.ey.com/ee.

Eesti Aasta Ettevõtja 2013 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ning eelmise aasta parimaks ettevõtjaks kuulutatud Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS).

Konkursi peakorraldaja Ernst & Youngi koostööpartnerid Eesti Aasta Ettevõtja 2013 konkursil on Toyota Baltic AS „Lexus“, Ergo Kindlustuse AS, Eesti Ekspress ja LHV Pank AS.