Parbo Juchnewitsch oli Eesti Raudtee juhatuse esimees-peadirektor aastatel 1994.-2001. Kui Erastamisagentuur ja Baltic Rail Services OÜ (BRS) ta 2001. aastal erastamistehingu sõlmimisest kõrvale jätsid, tunnistas Juchnewitsch Äripäevale, et on solvunud, kuid valmis siiski uute ameeriklastest omanikega koostööks.

Eesti Ekspress tuletas sel nädalal meelde ühe toonase kummalise tehingu: nimelt selgus aastaid hiljem, et ameeriklased maksid mingil arusaamatul põhjusel 2,5 miljonit krooni konsultatsioonitasu Juchnewitschi abikaasa nimel olnud ettevõttele HR Logistics.
2005. aastal kandideeris toonane naftaärimees Juchnewitsch Tallinna Sadama juhiks.

Samuti meenutas sellenädalane Eesti Ekspress, et Juchnewitsch ilmus viis aastat tagasi välja osanikuna firmas RVTest, mis osutas piiriteenuseid Eesti Raudteele ja ettevõtte teiseks osanikuks oli advokaadibüroo. Äripäev tundis teema vastu aasta tagasi huvi, kuid siis pareeris Juchnewitsch küsimused väitega, et ei tea, kes tema äripartnerid on, sest ta on suhelnud vaid advokaatidega. Ekspress nimetab seda väidet naljakaks, sest alguses oli Juchnewitsch firmas ainuosanik.

Eelmisel aastal tõi Juchnewitschi Eesti Raudteesse ettevõtte nõukogu esimees Raivo Vare.
Veebruaris kirjutas Ärileht, et Juchnewitsch koondas eelmise aasta lõpus varustusosakonna 15-aastase tööstaažiga juhi Ruudo Liisi. Juchnewitschi hinnangul on Eesti Raudteest kaduma läinud 10 miljoni euro väärtuses vara.