Eesti Rahvusringhäälingul on õnnestunud enda valdusesse saada materjale, kus on paarikümne eestlase nimed, kust seast leiab ka skandaalse kuulsusega ärimehe ja investeerimisfirma eestvedaja Kalle Norbergi. "Aktuaalne kaamera" suhtles Norbergiga ja ta kinnitas, et tema ettevõte on olnud lepingulistes suhetes Mossack Fonsecaga. Kuid kuna asjasse puutuvad ärid kuuluvad täna uuele omanikule, siis ei pea ta võimalikuks seda lähemalt kommenteerida.

Ajakirjanduses aastate jooksul avaldatud materjali põhjal selgub, et mees on võlgu jäänud mitmetele kohalikele suurekaliibrilistele ärimeestele, kuid on silma paistnud ka muuga.

„Kalle on esimese Eesti teener, käputäie über-rikaste usaldusisik. Parajalt päevitunud, pikk endine korvpallimees, pea rahategemise ideedest pungil... Buumiaastal särab Norberg komeedina. Eesti on talle kitsaks jäänud. Tema mekib kundedega peeneid veine Rivieras, tema sõidab šikkide kaatritega mööda Vahemerd. Ühel hetkel sehkendab Prantsusmaal, teisel Šveitsis, kolmandal Hongkongis...“ kirjeldab Norbergi 2011. aasta kevadel Eesti Ekspress.

“Kalle ütleb tavaliselt, kus ta on ja kuhu ta lendab. Ma ei taha teada, kus ta on ja kuhu ta lendab! Ma tahan oma raha tagasi!” avaldab samas artiklis nördimust transiidiärimees Arnout Lugtmeijer.

Eesti ajakirjanduse suurde huviorbiiti tõusis Norberg 2009. aastal, mil tema kontrolli all olev ettevõte Luxembourg Financial Services (LFS) ostis Bonnier grupilt Läti ja väga võimalik, et kogu Baltimaade ajakirjanduse kunagise lipulaeva ajalehe Diena. Põnevaks läks asi seetõttu, et Norberg hoidus avalikustamast tehingu tegelike rahastajate nimesid.

Diena omanikeringi kuulus toona Ühendkuningriigi päritolu perekond Rowland, kes müüs oma osaluse üsna pea Läti ärimehele Viesturs Koziolsile, kuid levivad kahtlused, et tema taga seisavad oma rahapakiga hoopis kuulsad Läti ärimehed Ainars Slesers, Andris Skele ja Aivars Lembergs, kes oma seost ajalehega eitavad. Lühidalt öeldes pole veel tänagi päris täpselt selge, kes on Diena tegelikud omanikud.

Norberg on tegutsenud ka Ekspress Grupi nõukogu liikmena, mis lisas Diena omanikevahetuse ajal talle kindlasti tõsiseltvõetavust meediaäris tegutsemise osas.

Tippajal moodustas rikaste varale kasumlikku rakendust otsiva LFSi klientide rahajääk 850 miljonit eurot, kuid Lehman Brothersi kokkukukkumisega vallandunud üleilmne kriis tegi selle projekti üsna kärmelt tümaks ning jamad ei lasknud Norbergi jaoks end pikalt oodata.

2011. aastal oli asi jõudnud nii kaugele, et Norbergi suhtes käis pankrotimenetlus, mis tipnes novembris Harju maakohus otsusega pankrot välja kuulutada.

Norberg on olnud Tallinna Börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liige ning investeerimispangas Suprema partner. Norberg on õppinud nii Tartu Ülikoolis kui ka Ühendriikides Pacific Lutheran University’s. Ärijuhtimise magistrikraadi saab 1997. aastal Helsingist ja pärast seda täiendab end veel Tartu Ülikoolis filosoofiaõpingutega.