Laanjärv on Sarapuu endine alluv Tallinna linnavalitsuses, Tomingas aga Sarapuu väimees.

Kui Sarapuule pannakse süüks toimingupiirangu rikkumist eriti suures ulatuses, siis Laanjärve ja Tomingast kahtlustatakse sellele kaasa aitamises.

2014. aastal kirjutas meestest Ärileht. Laanjärv on kurikuulsa Baltic Waste Managementi omanik, enne seda oli ta aga Tallinna keskkonnaameti jäätmeveo sektori juhataja ehk Arvo Sarapuu alluv. Seepärast hakkasidki teised prügiäris tegevad ettevõtjad kahtlustama, et Sarapuu üritab oma endise kolleegi abi ja eestkostega pealinna rahakasse prügivaldkonda lülituda.

2000. aastate alguses töötas Laanjärv aga koos Sarapuu väimehe Margo Tomingasega Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametis.

Sarapuu väitis 2014. aastal, et tunneb küll Laanjärve, aga eitas seost BWM-iga. "Olen Laanjärve näinud ja tunnen Eesti bussitranspordi- maailmas loomulikult kõiki inimesi,” ütles ta.

Tomingasel on aga kaelas teinegi kohtuasi. Nimelt süüdistab prokuratuur ka ATKO Grupi kontserni mitme teise ettevõtte juhatusse kuuluvat Tomingast 2011–2013 aastatel kaitseväe peastaabi protokolliteenistuse spetsialistina töötanud Kristjan Varikule suures ulatuses altkäemaksu andmises.

Varik olevat süüdistuse järgi saanud Tomingaselt altkäemaksuks üle 50 000 euro väärtuses vara. Varik ise tellis ATKO Grupi tütarfirmadelt kaitseväe ürituste jaoks üle 180 000 euro eest transporditeenust. Aprillis kirjutas Äripäev, et vaidlus liigub kokkuleppementluse suunas.

Tomingast on 2001. aastal süüdistatud ka Õismäe bussiliinikonkursi tulemuste endale soovitud suunas kallutamises.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse kohaselt leppis Arvo Sarapuu talle lähedalseisva ATKO Grupi omanikeringi kuuluva Margo Tomingasega kokku, et ATKO Grupp AS ja selle tütarettevõtted osalevad Tallinna Keskkonnaameti poolt avaldatud jäätmeveo teenuse riigihangetel variühingu kaudu. Selleks asutati Kaido Laanjärve kaudu OÜ Baltic Waste Management (BWM), mis allub majandustegevuse korraldamisel vahetult Margo Tomingasele, kes omakorda allub vahetult ATKO Grupp nõukogule.