Ekspertide hinnangul ei suutnud ta kahjuks oma erakonna peamise maksupoliitilisi seisukohto selgitada, kuid samas tulevat mõista, et ta kogemus avalike esinemistega ei ole teistega võrreldav.

Tegemist ei ole siiski tundmatu nimega, vaid Saaremaa ettevõtjaga, kes möödunud aasta lõpus pärjati aasta ettevõtja valimisel elutööpreemiaga.

Enn Meri on Saaremaal loonud kolm firmat: Sartexi, mis toodab endiselt sokke, Saare Martexi, mille ta müüs Trelleborgile, ja Merinvesti.

2012. aastal müüs Meri 60 protsenti Merinvestist kaasomanikele Saksamaalt, jättes endale viiendiku. Äripäeva hinnangul oli Meri müüdud osaluse väärtus 3,4 miljonit eurot. Eelmisel aastal müüs ta sakslastele ka ülejäänu.

Enn Meri on öelnud, et ta kandideerib Vabaerakonna nimekirjas riigikokku, sest leiab, et poliitikat tuleks uuendada.

ETV saates „Terevisioon“ ütles Meri, et ta tegutseb Kuressaares, kuna on seal sündinud ning ka tööjõud on parem. "Nõnda kaugemal Tallinnast, nõnda lojaalsem tööjõud. Nii see on. Seal on väga suured plussid," rõhutas ta. Meri arvates on siinne ettevõtluskliima on üks parimaid Euroopas.

"Meil on see asi küllaltki lihtne ja kui ma seletan oma Saksa kolleegidele, et panen 20 minutiga interneti kaudu firma käima, siis nad ei usu alguses seda."

Samas soovitas Meri Eestit rohkem maailmas tutvustada.