Alates selle aasta 10. märtsist on tasemekoolituses õigus saada õppepuhkust järgmistel õppijatel:

• põhihariduse või üldkeskhariduse omandajad – õhtuses, kaugõppe õppevormis või eksternina õppijad;

• kutsekeskhariduse põhihariduse baasil omandajad – õhtuses või kaugõppe õppevormis õppijad;

• kutsekeskhariduse keskhariduse baasil omandajad – osakoormusega või eksternina õppijad;

• kõrghariduse omandajad – osakoormusega või eksternina õppijad.

Täis- ja osakoormus

Täiskoormusega õppes täidab üliõpilane iga õppeaasta lõpuks vähemalt 75 protsenti õppekavast. Osakoormusega õppes täidab üliõpilane iga õppeaasta lõpuks täitmisele kuuluva õppe mahust vähem kui 75 protsenti. Esimesed täis- või osakoormusega õppijad alustasid alles tänavu 1. septembril.

Üliõpilased, kes juba õpivad statsionaarses õppes, kaug-õppes või eksternina, jätkavad oma õpinguid sellel õppekaval ja õppevormis, milles nad alustasid.

Vaadates alates 10. märtsist 2003 täiskasvanute koolituse seaduses (TKS) toodud sätteid, võik tekkida ettekujutus, et ära on kadunud õigus saada õppepuhkust kaugõppijatel.

Tegelikult leiab ülikooliseadusest sätted, milles öeldakse, et juba õppivatel üliõpilastel on õigus jätkata õpinguid neile varem kohaldatud tingimustel ja korras.

Sellele lisaks on riigikogu menetlusse esitatud TKS/i muutmise seaduse eelnõu, kus nimetatud õigus otsesõnu sätestatakse. Seega on ka kaugõppes olijatel õigus saada õppepuhkust juba varem kehtinud korras.

Kui palju ja kuidas

Õppepuhkuse saamiseks peab töötaja esitama oma töö-andjale avalduse ja õppeasutuse teatise õppesessiooni kohta.

Tööandja on kohustatud andma õppepuhkust vähemalt 30 kalendripäevaks õppeaasta jooksul. Kui töötaja esitab tõendi, millest nähtub, et ta on lubatud nt lõputöö kirjutamisele või kaitsmisele, siis on tööandja kohustatud andma õppe lõpetamiseks täiendavat õppepuhkust:

• põhihariduse omandamise puhul 28 kalendripäeva;

• keskhariduse omandamise puhul 35 kalendripäeva;

• kõrghariduse omandamise või bakalaureuse kraadi kaitsmise puhul 42 kalendripäeva;

• magistri- ja doktoritöö kaitsmise puhul 49 kalendripäeva.

Õppepuhkusel viibivale töötajale on tööandja kohustatud säilitama keskmise töötasu 10 päevaks ning ülejäänud õppepuhkuse päevadeks vähemalt kehtiva miinimumpalga. Lisaks sellele on tööandja kohustatud töötaja avalduse ja õppeasutuse teatise alusel andma töötajale tema soovil seitse kalendripäeva palgata puhkust avalduses näidatud ajal.

Need on seaduses sätestatud tööandja kohustused, kuid alati võib seaduses toodud sätetest soodsamates tingimustes kokku leppida juba töölepingu sõlmimisel.