Seejuures 1,5% usub maailma lõppu kindlalt ja 2,6% pigem usub. Elualade lõikes usuvad maailmalõppu kõige vähem hariduse ja teaduse valdkonnaga seotud inimesed ning enim juura ja õigusabi valdkonnaga seotud inimesed.

Ametipositsioonide lõikes usuvad senise maailma toimimise lõppu kõige tugevamalt tippjuhid, kellest 4% usub seda kindlalt ning vähim klienditeenindajad ja administratiivtöötajad, kellest veidi üle 1% usub seda kindlalt.

„Soovisime näha, kas elualade lõikes on erinevusi senise elukorralduse või maailma senise toimimise lõppu prognoosivate inimeste osas. Tuli välja, et väga suuri erinevusi valdkondade vahel ei olnud, kuid ametipositsioonide lõikes uskusid tippjuhid teistest enam lähenevat lõppu,“ kommenteeris tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross ning lisas: „Eks see küsitlus oli meil teatava meelelahutusliku suunitlusega, ent tulemused olid päris huvitavad. Paljud kommentaari kirjutanud vastajad kas ootasid senise elukorralduse lõppemist või arvasid, et muutused on tulemas. Enim arvati, et muutused saavad aset leidma inimeste mõtlemises ja väärtushinnangutes, ennustati rahakultusel põhineva ühiskonna lõppu ning energeetilisi muutusi.“

„Kas maailmalõpp nüüd reedel tuleb või mitte, eks seda näeme ikkagi reedel, kuigi tulemused näitavad, et Eesti inimesed sellesse väga ei usu,“ võttis Gross kokku.

Küsitlusele vastas üle 11 000 erinevate valdkondade ja ametipositsioonide esindaja üle Eesti.