Spordiinvesteeringuteks ei olnud Pärnu linnavalitsuse esitatud eelnõus planeeritud sentigi, samas seisus on üldhariduskoolide investeeringud ja Pärnu uue kunsti muuseum.

Keskerakonna fraktsiooni ettepaneku kohaselt tuleks 12 miljoni krooni võrra suurendada füüsilise isiku tulumaksuna eelarvesse laekuvat summat. See on Keskerakonna arvates reaalne, sest miinimumpalk on tänavu mullusest 310 krooni kõrgem, kuid tulumaksuvaba miinimum on jäetud samale tasemele.

“Analüüsides 2002. aasta antud tululiigi planeeritud ja tegelikku laekumist, eeldame, et samasugune suundumus jätkub ka 2003. aastal,” kirjutatakse muudatusettepanekus.

Põhivarade müügilt laekuvat tulu soovib Keskerakond suurendada kuue miljoni krooni võrra. Summa peaks laekuma elamukruntide ja muusikakooli endise hoone müügist.

Üüri- ja rendituludena eelarve projekti planeeritud summat soovib Keskerakond suurendada 300 000 krooni võrra. Fraktsiooniliikmete hinnangul on neile jäänud mulje, et linnavalitsusel puudub ülevaade linnavara rentimisest ja selle tööga pole vajalikul tasemel tegeldud.

Dividendidena planeeriks Keskfraktsioon linnaeelarvesse AS Pärnu Sadamalt 4,5 miljonit krooni, AS Pärnu Veelt 450 000 krooni, taastusravikeskuselt Estonia 1,5 miljonit krooni, AS Pärnu Mudaravilalt 350 000 krooni ja taastusravikeskuselt Sõprus 700 000 krooni.

Kokku peaks dividendidelt laekuma 7,5 miljonit krooni, mis on 1,5 miljonit rohkem kui linnavalitsuse esitatud eelnõus.

Pärnu linnapea rahandusnõunik Taimi Vilgas ütles Keskerakonna fraktsiooni ettepankuid kommenteerides, et fraktsioon on “pisut üle pakkunud”. Eriti käib see Vilgase hinnangul 12 miljoni kohta, mida loodetakse saada üksikisiku tulumaksult.

Lõppenud aastal laekus üksikisiku tulumaksuna 141,4 miljonit krooni, eelarvesse oli kavandatud 136,5 miljonit.

Vilgase jutu järgi ei pruugi mõni miljon planeeritust suuremat laekumist tähendada rohkem teenimist. “Näiteks kandis maksuamet juba eelmise aasta lõpul meile ära viimase, rohkem kui miljonikroonise summa, mis oleks võinud vabalt jääda sellesse aastasse,” selgitas Vilgas.