Augustist kuni 12.septembrini toimunud nõudeõiguse võõrandamise enampakkumisele laekus kolm pakkumust: OÜ Tingel Tangel 1499 eurot, advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm 11 eurot ja Julianus Inkasso grupile kuuluv OÜ Aktiva Finants üks euro.

Keskerakondlik ärimees Jaanus Glaase asutas äriühingu Tingel Tangel 9. septembril, mil oli ka viimane päev pakkumist esitada. Osaühing asutati sissemakset tegemata ja on registreeritud aadressile Gonsiori 32-1. Osaühingu põhitegevusalaks on märgitud valdusfirmade tegevus ning meiliaadressiks gatsby@gatsby.ee. OÜ Gatsby on Glaase ettevõtetest, see tegeleb investeerimise, kaubamärkide reklaami ja konsultatsiooniga.

Mitmete äridega seotud ja Äripäeva rikaste edetabelis figureerinud Jaanus Glaase firma Gatsby OÜ süüdistas 2009. aasta aruandes SEB Panka pahatahtlikus käitumises ning nõudis pangalt kahjutasuks 15 miljonit krooni. Firma ise kirjutati mõni aasta tagasi Taimi Glaase nimele.

"Ettevõtte tegevus oli 2009. aastal häiritud seoses koormavate kohtuvaidlustega. 2009. aastal kustutati kõik laenukohustused SEB Panga ees. Gatsbyl pole SEB ees 31.12.2009. aasta seisuga kohustusi. 2009. aastal oli probleemiks SEB pahatahtlik käitumine. Pank keeldus kustutamast laenude tagatiseks seatud hüpoteeke, tekitades sellega suurt majanduslikku kahju. Gatsby on esitanud SEB-le kahjutasunõude saamata jäänud tulu osas summas 15 miljonit krooni," kirjutas Glaase nelja aasta taguses aruandes.

2009. aasta europarlamendivalimistel kandideeris Jaanus Glaase Libertase nimelise erakonna nimekirjas. Praegu on nimetatud partei äriregistri andmetel likvideerimisel. 2011. aasta jaanuarist on Glaase Keskerakonna liige.

Esmaspäeval koguneb SA VEB (likvideerimisel) nõukogu, kes kinnitab varajaotuskava. VEB Fondi sertifikaadiomanikel pole siiski lootust mingit raha sihtasutuse likvideerimise käigus saada, sest likvideerimiskulud on olnud märgatavalt suuremad kui nõude müügist saadud 1499 eurot.

Nõude müügiga seotud kulud tasus Eesti Pank.

30. september on ka senise sihtasutuse likvideerija Rein Järvelille viimane tööpäev, kes teatas oma tagasiastumisest juba varem, kuid oli nõus viima lõpuni nõude müügi protsessi.