“Sotsiaalmaksu langetamine vähendab riigieelarve tulusid ligi 90 miljoni euro võrra,” kirjutavad seeniorid oma avalduses. “Pole kahtlustki, et selle tagajärjel halveneb ja kallineb veelgi eakamatele nii vajalike tervishoiuteenuste kättesaadavus — pikenevad järjekorrad arstiabi kättesaamiseks ja haiglaraviks. Omaosalus ravimite eest tasumisel on Eestis niigi mitu korda kõrgem, kui Euroopa Liidus keskmiselt!”

“Arvutused näitavad ka seda, et sotsiaalmaksu vähendamine toob endaga kaasa väiksemaid pensione. Meie pensionid on juba täna eurotsoonis ühed väiksemad aga eakate sissetulekute võrdluses tööealiste sissetulekutaga, oleme 28 Euroopa Liidu riigi seas eelviimased,” rõhutavad Keskerakonna seeniorid.

Nad tuletavad meelde, et Eestis elab allpool vaesuspiiri ligi kolmandik pensionäridest, nendest ligi 100 000 on eakad, kellel pärast kommunaalkulude tasumist ja hädavajalike ravimite ostmist, jääb toidule vaid 1-2 eurot päevas. "

Sotsiaalmaksu vähendamisega süveneb vaesus pensionäride seas veelgi ja sellega ei saa me leppida. Nõuame, et Reformierakonna, SDE ja IRL-i valitsuskoalitsiooni kuuluvad poliitikud loobuksid kavast vähendada sotsiaalmaksu! Vanema põlvkonna majanduslikku olukorda ei tohi halvendada ning tuleb leida võimalus austada nende poolt tehtud tööd väärika pensioniga,” kirjutavad seeniorid.