„Tervise edendamine peab olema iga töötajat väärtustava ettevõtte prioriteet ja loomulik toimimise osa. Täna on aga kahjuks olukord selline, et me justkui karistame ettevõtteid, kes oma töötajate tervise eest seisavad. Kui me soovime näha rahvatervise paranemist, peab ka riik tegema omapoolseid samme. Ühe sellisena näen tervist edendavate tööandjate erisoodustusmaksust vabastamist,“ rääkis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson viitas, et ka Tööandjate Keskliit tegi oma sel nädalal avaldatud manifestis ettepaneku, et riik peaks vabastama erisoodustusmaksust kõik tööandja investeeringud töötajate tervisesse. Simson kiitis Tööandjate Keskliitu, et nad on esile tõstmas tööinimest, kelle tervisesse ja tarkusesse tuleb panustada.

„Terve inimene on ka kõrgema motivatsiooniga töötaja. On tõenäoline, et inimene, kes on saanud innustust näiteks tervisespordiga tegelema hakkamisest, korrigeerib selle regulaarseks muutumisel ka oma toitumisharjumusi ja alkoholitarbimist. Sellest võidavad omakorda ka riik ja tööandja,“ märkis Simson.