Keskkonnaorganisatsioonid kinnitasid, et elektrijaamade erastamine NRG-le annab põlevkivienergeetikale järgmiseks 15 aastaks turumajanduslikud eelised mis tahes alternatiivsete energiallikate kasutuselevõtmisega võrreldes.

Keskkonnakaitsjad nõuavad AS-i Narva Elektrijaamade ja AS-i Eesti Põlevkivi tegeliku väärtuse ja müügihinna avalikustamist, tehingust tulenevate keskkonnamõjude hindamist, põlevkivielektri õige hinna võrdlemist alternatiividega ning avalikkust, eksperte, teadlasi ja valitsusväliseid organisatsioone kaasates uue Eesti energeetika arengukava loomist.

"Praegustel lepingutingimustel ei tohi mitte mingil juhul elektrijaamu müüa, rääkimata kaevanduste ja maavara ning selle kasutusõiguse kinkimisest," seisab kaheksa keskkonnaorganisatsiooni pöördumises, mis on saadetud valitsusele, riigikogule, õiguskantslerile ja keskkonnainspektsioonile.

Pöördumisele kirjutasid alla Eesti Keskkonnainstituut, Eesti Looduskaitse Selts, Eestimaa Looduse Fond, Eesti Noorte Looduskaitse Ühing, Eesti Roheline Liikumine, Nõmme Tee Selts, Eesti üliõpilaste keskkonnakaitse ühing Sorex ja Säästva Eesti Instituut.