"Õigusaktides on sätestatud nõuded. Kui neid nõudeid ei täideta on tegemist ebaseadusliku tegevusega. Kehtiva keskkonnakompleksloa kohaselt on lubatud Tallinna prügilal ainult koldetuha sortimine, vaheladustamine ja vanandamine ning ladestamine. Järelikult on nii kaua, kui keskkonnaamet pole sulgemiskava heaks kiitnud ja Jõelähtme vald ehitusloa andnud, tuha paigutamine ladestusalale keelatud. Seega on taaskord tegemist linna omavoliga ja ebaseadusliku tegevusega," nentis Vakra.

"Keskkonnaamet pole väidetavalt nõudnud saastetasu vaid seetõttu, et neile teadaolevalt ei ladestata Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus prügilas jäätmeid. Antud juhul tuleks keskkonnainspektsioonil kiirkorras välja selgitada, mida täpselt Tallinna prügilas koldetuhaga tehakse. Kui koldetuhk ladestati prügilasse, siis tuleb ettevõttel maksta riigile ka saastetasu, vastasel juhul on tegemist riigi petmisega," on Vakra veendunud.

Lisaks on Vakra hinnangul tehnoloogiliselt täiesti lubamatu tuha otse ladestusalale kallamine. "Sellisena ei ole see nõuetekohaselt vanandatud, tuhk paakub, paigaldada tuleb vastavalt projektile ja kindlasti on vajalik tuha segamine saviga. Hetkel võib öelda, et tegemist on ladestamisega ja saastetasu maksmata jätmisega ning ainuke võimalus linnaprügilal saastetasud ära maksta seaduses sätestatud korra järgi," lisas keskkonnakomisjoni esimees.