Keskkonnaministeeriumi teatel olid metsaseaduse muudatustest kõne all raievanuse langetamine viljakate boniteediklasside (Ia, I) kuusikutes ning turberaietele ja valikraiele seatud piirangute leevendamine. Samuti arutati, kuidas eri osapooli paremini kaasata ning võimalusi laane- ja salumetsade range kaitse vajakute katmiseks.

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lampi sõnul otsustati, et metsaseaduse muudatustega saab edasi minna. „Selleks tuleb metsade range kaitse eesmärkide täitmine selgemalt sõnastada. Täiendavalt tuleb otsustada, millisel viisil saab kaitsealade piiranguvööndeid majandada. Segadust on tekitanud keskkonnaorganisatsiooni kaasatus otsustesse, selles osas saame mõlemad rohkem pingutada,“ selgitas Lamp.

Ta lisas, et eri huvipoolte ja avalikkuse kaasamisse aitab kindlasti kaasa inimeste teadlikkus. „Võimalus tõdeda, et Eesti metsad ei ole kusagile kadunud, on 20. detsembril, kui Keskkonnaagentuur tutvustab Eesti statistilise metsainventuuri tulemusi ning arvutusmetoodikat,“ märkis Lamp.