Täna avatud vabrik on viimane osa kesklinnast Lasnamäe Tööstusparki üle viidud tootmis- ja logistikakompleksist.

Milderi sõnul võimaldab uus parema asukoha ja suurema pindalaga kompleks Baltikal logistilist tõhusust oluliselt tõsta.

„Kujundlikult võib öelda, et on tegemist kiiresti läbitava tunneliga, mille ühes otsas on kangarull, teises otsas juba kaubaauto valmis toodanguga,“ rääkis Milder.

Lisaks ühendusele tootmise ja lao vahel on uues hoones veel teisigi uuendusi, näiteks on seni viiel eri korrustel paiknenud tootmise osad viidud kahele tasapinnale, mis võimaldab tööd oluliselt kiirendada.

„Me saime minna ainult sinna, kuhu meie inimesed oleks kohale tulnud,” põhjendas Milder valikut Lasnamäe Tööstuspargi kasuks.

„Oli väga suur risk, et kui läheme linna piiridest välja, siis inimesed ei tule kaasa,” selgitas Milder.

„Ettevõtted, kes tulevad siia tööstusparki, teavad, et tootmise infrastruktuur on nende jaoks juba valmis ehitatud,” tõi tööstuspargi eeliseid esile koos Meelis Milderiga tehase juurdelõikamisega avanud Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Lasnamäe Tööstuspark avas uksed möödunud aasta 17. oktoobril. Esimese ettevõttena avas uues tööstuspargis uksed Baltika ligi 4000-ruutmeetrine logistikakeskus. Täna avatud uues hoones alustab tööd 390 inimest, kellest enamik liikus Lasnamäele Veerenni tänavalt.

Vabrikus hakatakse valmistama eeskätt meeste ülikondi ja naiste kergrõivaid, päevaseks tootmisplaaniks on 700 jakki - pintsakut ning 800 paari pükse. Esimene rõivapartii toodetakse kaubamärgile Baltman.

Õmblusvabriku ja logistikakeskuse ehitajaks on Harju Ehitus, maja arhitektuurilahenduse töötas välja büroo Studio 3.

Baltika Grupp on tegutseb Baltikumi ja Ida-Euroopa turgudel. Grupp opereerib Montoni, Mosaici, Baltmani ja Ivo Nikkolo jaekette.