Suurimat keskmist tulu deklareeriti Harjumaal (k.a Tallinn), kus see oli 106 000 krooni deklaratsiooni kohta. Väikseimat tulu, 61 000 krooni deklaratsiooni kohta, deklareeriti Jõgevamaal, teatas masku- ja tolliamet.

Läbi e-maksuameti esitati kokku 76 protsenti kõikidest tuludeklaratsioonidest, mis on 354 000 tuludeklaratsiooni. Võrreldes eelmise aastaga kasvas e-deklaratsioonide üldarv aastaga ligi 100 000 deklaratsiooni võrra. 2003. aasta eest esitas tuludeklaratsiooni läbi e-maksuameti 59 protsenti deklareerijatest.

Tulude elektroonilise deklareerisimise võimalust kasutasid sel aastal enim Paldiski linna elanikud, kellest 92 protsenti esitasid tuludeklaratsiooni läbi e-maksuameti.

Suurim e-deklareerimise kasv oli Narva-Jõesuu linnas, kus eelmisel aastal esitas tuludeklaratsiooni läbi e-maksuameti 39 protsenti ja sel aastal oli sama number 75 protsenti.

Maakondadest kasutati võimalust deklaratsioon elektrooniliselt täita enam Tartumaal (koos Tartu linnaga), kus läbi e- kanalite esitati 83 protsenti deklaratsioonidest. Tallinnas ja Tartus oli e-deklaratsioonide esitamise protsendid vastavalt 78 ja 83. Väikseim e-deklareerimise protsent oli sel aastal Saaremaal, kus e-deklareerijaid oli 63 protsenti.

Oluliselt kasvas e-maksuameti kasutamine Ida-Virumaal, kus võrreldes eelmise aastaga esitati tuludeklaratsiooni läbi e-maksuameti 27 protsenti rohkem, eelmisel aastal oli seal e-deklareerimise protsent 45 ja sel aastal 72 protsenti. Maksu- ja tolliamet peab selle peamiseks põhjuseks e-maksuametisse venekeelse tõlke lisamist.

Kõige vähem kasutati e-maksuametit Meremäe vallas, kus e-deklaratsioonide protsent ei ületanud 41 protsenti esitatud deklaratsioonidest.

2004. aasta eest esitati kokku ligi 465 000 tuludeklaratsiooni, eelmise aastaga on deklaratsioonide üldarv kasvanud 34 000 deklaratsiooni võrra, mis on seitse protsenti rohkem, kui eelmisel aastal.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Dmitri Jegorovi sõnul võib deklaratsioonide üldarvu kasvu põhjusteks pidada tuludeklaratsiooni esitamise lihtsust e-maksuameti kaudu ning samuti tulude kasvu, mis võimaldab inimestel üha enam kasutada maksusoodustusi, nagu eluasemelaenuintress, koolituskulud.

Kõige rohkem ühisdeklaratsioone esitati Ida-Virumaal, kus üle 23 protsendi tuludeklaratsioonidest olid ühisdeklaratsioonid. Kõige vähem ühisdeklaratsioone, 15 protsenti, esitati Hiiumaal. Üldistades saab siiski öelda, et enam ühisdeklaratsioone esitatakse Ida-Virumaal ja Lõuna-Eestis.

Sel aastal tagastab maksuamet enammakstud tulumaksu 991 miljonit krooni ja juurdemaksmisele kuulub 271 miljonit. Tänaseks on tulumaksu tagastatud ligi 835 miljonit krooni.

Tulumaksu tagastamise tähtajaks on 1. juuli ning juhul, kui on deklareeritud ettevõtlustulu või kasu vara võõrandamisest, on enammakstud tulumaksu tagastamise tähtajaks 1. oktoober. Samad tähtajad kehtivad ka juurdemaksmise kohta.