Kui olla briljantselt täpne, siis Maxima Eesti omanik ei ole Vilniaus Prekyba, vaid Lincoln Land Erste B.V., mis on registreeritud Hollandi pealinnas Amsterdamis Prins Bernhardpleini tänaval. Numaviciusel on samasugused kombed nagu Eesti Meedia ja Magnumi omanikul Margus Linnamäel. Mõlemad ajavad äri läbi Hollandi "kehade".

Maxima Eesti juhatuse liige Vygnitas Šapokas kirjutab Maxima Eesti 2015. aasta aruandes, et mullu töötas Maximas 3761, aasta varem 3696 inimest. Töötajaid võeti juurde uute poodide avamise tõttu.

Maxima Eestis müügitulu oli eelmisel aastal 440 miljonit, 2014. aastal 400 miljonit eurot. Kasum vähenes: kui 2014. aastal teenis ettevõte 3,5 miljonit, siis eelmisel aastal 2,5 miljonit eurot kahjumit. Maxima investeeris mullu Eestis 14 miljonit eurot. eeskätt kulus raha uue ja vägeva logistikakeskuse rajamisele ja sisustamisele.

2014. aastal oli Maxima Eesti tööjõukulu 33,4 miljonit, mullu 36,7 miljonit eurot. Need numbrid on aruandes välja toodud koos töötuskindlustuse ja sotsiaalmaksuga.

Seega on väga kirvega lüües Maxima Eestis keskmine palk koos sotsmaksu ja töötuskindlustusega 813 eurot. Keskmise palga moodustavad nii kõige madalamapalgaliste töötajate kui direktorite palgad.

Kui 813 eurot (tööandja keskmine palgafond ühe inimese kohta) taandada brutopalgaks, siis oleks see 607 eurot, millest töötaja saab kätte 502 eurot. Aga nagu öeldud, on see kõigest keskmine, mis ei anna kuigivõrd aimu Maxima Eesti tippjuhtide ega kontoritöötajate palkadest. Pigem paistab sellest numbrist välja kõige lihtsamat tööd tegevate inimeste orienteeruv keskmine palk. Neid on Maxima Eesti hingekirjas ka kõige rohkem.