Mai keskel korraldas keskpank Kuressaares oma kinnistu rendile pakkumise infopäeva, kus selgus, et kahe hoonega kinnistu vastu on olemas arvestatav ostuhuvi, teatas keskpank.

„Senisel moel Kuressaare kinnistu kasutuse jätkamine ei sobi kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega, millest Eesti Panga juhatus lähtub. Ajalooliselt oli Kuressaare kinnistu kavandatud keskpanga varukeskuseks, aga täna me seda funktsiooni hoonel enam ei näe.

Koolituskeskusena asus Kuressaare piisavalt kaugel, nii et hoonet kasutati viimastel aastatel minimaalselt, mistõttu polnud kaasnevad kulud õigustatud,“ ütles asepresident Madis Müller.

Mülleri sõnul on keskpanga juhatus kaalunud nii kinnistu müüki kui ka rendile andmist, aga infopäeval ilmnenud ostuhuvi tõttu kuulutas keskpank välja müügikonkursi. Asepresident lisas, et juhatus analüüsib võimalusi leida senisest parem lahendus ka Maardu mõisa majandamiseks, kuid otsusteni jõudmine nõuab veel aega.

Müügi korral arvestatakse tagatisraha müügisumma hulka ja teised pakkujad saavad tagatisraha tagasi. Kui parima pakkumise teinu otsustab ostmisest loobuda, jääb tema tagatisraha keskpangale.

Ostuhuvilised saavad küsida keskpangast täpsemaid müügitingimusi, aga ka leppida kokku aega kinnistuga tutvumiseks. Eesti Pank avaldas reedel müügikuulutuse Saaremaa kohalikes lehtedes ja ajalehes Postimees.

Kuressaare Lossi tänav 6 kinnistu suurus on 1089 ruutmeetrit, millest ehitusalust pinda on kokku 701 ruutmeetrit.

Kinnistul asub kaks hoonet üldpinnaga 886,7 ruutmeetrit: peamaja üldpind on 611,8 ja hoovimaja oma 274,9 ruutmeetrit. Peamajast on 93,5 ruutmeetrit kasutusel tähtajatu üürilepingu alusel büroopinnana. Kinnistu sihtotstarve on ärimaa ning see asub muinsuskaitseala kaitsevööndis.