Teisipäeval kinnitas Euroopa Keskpank Ateena börsi kauplemisreeglid, et nelja nädalase suletud oleku järel saaks taas avada Ateena börsi. Keskpankurid kardavad, et börsi avamine võib halvendada Kreeka pankade likviidsuspositsiooni.

Üks otseselt asjaga kursis olev Kreeka ametnik ütles, et piirangutega kauplemine võib alata reedel.

Kuid kui börs avatakse, siis millisel tasemel peaks kauplemine toimuma? Sellele võib anda vastuse USA börsil olev Kreeka aktsiatest koosnev aktsiafond. Alates 29. juunist, kui Kreekas börs suleti, on see fondiosaku hind kukkunud 18%.

„Aina huvitavamaks läheb, mida lähemale me jõuame börsi avamisele,“ ütles Themis Trading aktsiamaakler Mark Kepner. „Arvatavasti saab kauplemine olema sobiva taseme leidmiseni lainetav.“

Kreeka investorid saaksid vaid müüa olemasolevaid väärtpabereid, kuid välisinvestorid saaksid vabalt aktsiaid nii osta kui ka müüa, ütles üks asjaga kursis olev isik. 

Kereeka investorid saaksid osta aktsiaid vaid sularaha eest või välismaalt raha Kreekasse kandes. Kreeka keskpank, Euroopa Keskpank ja Kreeka rahandusministeerium keeldusid Bloombergile kommentaarist.